Otthon / Dél-somogyi hírek / NEM LENNE SZABAD ELENGEDNI AZOK KEZÉT, AKIK ELSŐKÉNT NYÚJTANAK SEGÍTSÉGET A RÁSZORULÓKNAK!

NEM LENNE SZABAD ELENGEDNI AZOK KEZÉT, AKIK ELSŐKÉNT NYÚJTANAK SEGÍTSÉGET A RÁSZORULÓKNAK!

Ma van a szociális munka napja. Elöregedő, elszegényedő társadalmunkban, ahol egyre több az elesett ember is (Ne feledjük, 4 millióan élnek létminimum alatt!) nagyon fontos szerep hárul a szociális szféra dolgozóira. Teljes mértékben egyet tudunk érteni a Jobbik Somogy megyei országgyűlési képviselőjének, Ander Balázsnak a szavaival, aki így fogalmazott Facebook-oldalán:

“Vissza kell adni a szociális szféra dolgozóinak méltóságát, egzisztenciáját! Vasárnap lesz a Szociális Munka Napja, de Barcson már pénteken megünnepeltük a szociális szféra munkavállalóit. A rendezvény kezdete előtt minden hölgyet egy-egy szál fehér szegfűvel köszöntöttem (az urak sem fognak kimaradni…), de nyilvánvaló, hogy sem ez, sem a szép szavak nem feledtetik, hogy az elmúlt időszakban a dolgozók béremelés helyett csak különböző pótlékokat kaptak, melyek nem növelik az alapilletményüket és bármikor elvehetőek. A város életében nagyon fontos szerepet betöltő szociális központ, valamint annak dolgozói jóval nagyobb állami törődést illetnének meg. Az ágazat a legrosszabbul fizetett területek közé tartozik, ezért nem tűr halasztást jobb egzisztenciális megbecsülésük, a pótlékok átalakítása alapilletménnyé! Látni kell, hogy jelenleg az alacsony bér értelemszerűen egyenlő lesz az alacsony nyugdíjjal, ezért a szférában dolgozók teljes elszegényedése hatalmas fenyegetés. Kompenzációra van tehát szükség, hiszen aktív korukban társadalmilag hasznos tevékenységet végeztek éhbérért… Óriási hivatástudatuk ellenére nem lenne szabad visszaélni a türelmükkel, nem lenne szabad, hogy valamiféle közhasznú super(wo)man-nek tekintse, és kihasználja őket az állam. A munkakörülmények javítása, a 21. századi munkakörülmények megteremtése megilletné a szociális ágazatban dolgozókat is. Fontos lenne, hogy megfelelő továbbképzés, rekreációs szabadság, szupervízió is rendelkezésükre álljon, egy olyan ösztönző szakmai gyakorlatrendszerrel, ami hatékonyan csökkenthetné a munkaerőhiányt, és egyszersmind vonzó karrierlehetőséget, gyorsabb előrelépést, kiszámíthatóbb jövőképet jelentene ebben a hatalmas önfeláldozást követelő hivatásban tevékenykedő munkavállalóknak is!”

Az ellenzéki képviselő egy levelet is csatolt a köszöntőjéhez, amit a pénteki barcsi ünnepségen készült képeivel egyetemben szintén közreadunk kedves olvasóinknak.

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Feldarabolta szeretőjét, aztán húsát felszolgálta egy grillpartin

Mint minden újdonsült házaspár, a Michigan állambeli Kelly és Jason Cochran is tettek esküvői fogadalmat. …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: