Otthon / Friss hírek / Háromszáz babáját mutatta be Lidi néni
kép forrása:sonline.hu

Háromszáz babáját mutatta be Lidi néni

Barbik, bohócok, matyóbaba vagy éppen élethű csecsemő, összesen 350 babát gyűjtött össze Lidi néni. A csurgói nyugdíjasnak most nyílt tárlata a helyi művelődési házban,írja a sonline.hu
 A kiállítás előtti nap is még csinosítgatja babáit. Van, amelyikre a tiszta ruhát adja rá, a másikra pedig újat varrt. Lidi néni évek óta gyűjti a különlegesebbnél különlegesebb figurákat. Szenvedélye gyerekkorából fakad, édesanyja is foglalkozott babagyűjtéssel. A szóbeszéd szerint a falu csodájára járt kézzel varrott ruháinak.
– Édesanyámnak 200 babája volt, ezeket odaadta a nővéremnek és én előről kezdtem mindent – teszi hozzá a 72 éves csurgói nyugdíjas.

Vett már babát a vásárokban, vagy éppen játékboltban is. Azonban nem csak vásárol, hanem kap is ismerősöktől babákat. Küldtek neki Németországból is, vagy éppen Erdélyből. Volt, hogy babáit kiültette a teraszra és azt hitték emberek ülnek ott. – Be kellett vinnem őket, mert azt hitték, hogy igaziak és nem tetszett, hogy nem köszönnek vissza – meséli a nyugdíjas néni. – Ej te baba, ha most mennél férjhez, előbb válna el tőled az urad, mint hogy levetkőztessen – közli kacagva az öltöztetés közben Lidi néni.

Azt mondja: nincs kedvence a babái között, mindegyiket szereti, mert egyformán szépek. – Talán az a csecsemőbaba különösen kedves, ami olyan mint egy igazi, a gyerekeim pólyájába tartom és nagyon hasonlít az unokámra – teszi hozzá.
Szerdán nyílt meg kiállítása a helyi művelődési házban. Itt háromszáz babát mutatott be. A csurgóiak körében nem ismeretlen Lidi néni gyűjtőtevékenysége.

Pappné Bek Mária, a közösségi ház szervezője szerint Lidi néniről mindenki tudja nagyon kreatív. – A babagyűjteményét mindenki ismeri, de foglalkozik harisnyavirág készítéssel is. Szabadidejében mindig alkot valamit, amiket szívesen fel is ajánl jótékony célra – tette hozzá. A legkisebbeknek most is ajándékkal is készült, csutababákat gyártott nekik.

 

forrás:sonline.hu

 

About hellodelsomogy

Check Also

Örömükben szétverték Párizst a Franciák..

A győztes döntő lefújása után a legnagyobb tömeg a párizsi Champs-Élysées-n gyűlt össze, ahol több százezeren ünnepelték a …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: