Otthon / Barcsi hírek / JOBBIKOS NYUGDÍJAS CSOPORT ALAKULT DÉL-SOMOGYBAN

JOBBIKOS NYUGDÍJAS CSOPORT ALAKULT DÉL-SOMOGYBAN

Hazánkban soha nem volt még ilyen magas (18 százalék) a 65 éven felüliek aránya, mint most. De a nyugdíjat, vagy valami ahhoz hasonló járadékot kapók száma még ennél is magasabb. Somogyban eléri a 28 százalékot is.

Emlékezhetünk még arra az agymosó propagandára is, amit a Jobbik elnökének szavait kiforgató kormányoldal és médiája művelt. Még telefonon is hívogatták a szépkorú polgárokat, de volt, akinél nem jött be az átlátszó trükk. Ők inkább nyugdíjas csoportokba tömörülve azon munkálkodnak, hogy kérdésekkel, észrevételekkel, konkrét javaslatokkal, és ha kell, akkor konstruktív kritikával lássák el a legerősebb ellenzéki pártot. Véleményük szerint hosszú távú, valódi megoldásra, nem pedig kampányízű, könyöradomány jellegű osztogatásra lenne szüksége a magyar nyugdíjas társadalomnak.

Ander Balázs, a Jobbik Somogy megyei országgyűlési képviselője a tagozat színre lépésével kapcsolatban így írt facebook-oldalán:

A hétvégén rendezett kerekasztal-beszélgetés során bemutatkozott a Jobbik Dél-somogyi nyugdíjas csoportjának  elnöksége is.
A fórumon egyértelműen kiderült, hogy a szeretetteljes emberi kapcsolatok mellett, normális megélhetésre, rendezett egészségügyre, a mindennapok biztonságára, valamint a nyugdíjas években is aktív életet biztosító társadalmi közegre lenne szüksége a szépkorú honfitársainknak is.
Amíg azonban egy osztrák nyugdíjas két és félszer annyi terméket pakolhat a bevásárlókosarába, mint egy magyar (ne feledjük, egymillión kevesebb, mint havi százezer forintot kapnak…), és amíg egy spanyol vagy francia 65 éves kort elérő ember még további 21 esztendőre számíthat, vele szemben viszont a nyugdíjkorhatárt betöltő, munkába belenyomorodó hazánkfia egy recsegő-ropogó idősellátási rendszerrel találkozhat, addig ezekről a dolgokról álmodni sem lehet.
A rendes nyugdíjakhoz rendes bérek is kellenek! A jól működő egészségügyi-szociális ellátórendszerhez pedig megbecsült szakdolgozók. És természetesen nem feledkezhetünk meg az igazságos, és a mainál sokkal rugalmasabb nyugdíjrendszer megteremtéséről sem.
De az est folyamán nem csak politikáról volt szó, hiszen a megjelenteket színvonalas zenei műsorral leptük meg.

 

 

About hellodelsomogy

Check Also

Az ország legjobb pálinkáját keresik Komáromban

A komáromi Monostori Erődben kezdődik hétfőn az idei Pálinka Országkóstoló, ahol több száz főzetet bírálnak …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: