Otthon / Dél-somogyi hírek / A 75 százalékos leértékelés csak a haveroknak jár?
A fotó forrása: internet illusztráció

A 75 százalékos leértékelés csak a haveroknak jár?

Az MTI az alább közölt tudósítást készítette a Jobbik Somogy megyei képviselőjének, Ander Balázsnak a felszólalása kapcsán.
Az ügyről korábban már mi is beszámoltunk.
Telefonos érdeklődésünkre a néppárti honatya elmondta, nem tartja kielégítőnek a 60 milliós árengedményről szóló államtitkári magyarázkodást, ezért azonnal a Földművelésügyi Minisztériumhoz fordult további adatokért. Ugyanis nehezen tartja elképzelhetőnek, hogy a kimért földterület hogyan érhet 60 milliót. És arra sem kapott racionális választ, hogy ha korábban 1,25 millióba került egy hektár lábodi föld, akkor miért adják most 0,33 millióért.

Jobbik: áron alul adott el az állam földterületet?

Ander Balázs (Jobbik) arról beszélt, hogy Lábod határában az állam korábban élt elővásárlási jogával és 105 hektár földet vásárolt meg 135 millió forintért, majd most két részletben összesen 71 millióért adja el.

Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár szerint az állam egy a földterület részeként egy erdőrészletet is megvett, ezt viszont nem értékesítette. Hangsúlyozta: nem érte az államot kár, hivatalos értékbecslővel dolgoztak, nyilvános licitek mellett.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Megtalálták a gyékényesi tóba fulladt nő holttestét

Hétfő este bukkantak rá a tóban annak a nőnek a holttestére, akinek az eltűnését még …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: