Otthon / Dél-somogyi hírek / MIRE MENNEK EL AZ EU-S FEJLESZTÉSI PÉNZEK?

MIRE MENNEK EL AZ EU-S FEJLESZTÉSI PÉNZEK?

Hétfőn parlamenti vitanapot tartottak az EU-s támogatások felhasználásáról. A Jobbik Somogy megyei országgyűlési képviselője, Ander Balázs ismét nem volt rest. A Belső- és Dél-Somogyban élő emberek zsebében kinyílik a bicska, amikor olyanról hall, hogy más tájakon egy-egy kilométer vasút felújítása (főleg ha azt Mészáros cége építi…) akár két és fél milliárd forintba is kerülhet, környékünkön meg egyre gyalázatosabb az utak minősége (elég ha valaki Csurgóról megy Barcsra, vagy Barcsról Kadarkútra, de a 6-os és a 68-as utak állapotában is sok kifogásolnivaló akad), mert nincs elég forrás a rendbetételükre. Nettó pofátlanság tehát ennyire tömni a haverok zsebét, amikor ilyen szegény az eklézsia.

De a néppárti politikus azt is kifogásolta, hogy nincs egységbe fogott vidékfejlesztés sem Magyarországon. A kormányzat nem törődik kellő mértékben az aprófalvas körzetekkel, így azok haldoklása a végstádiumba jut – vázolta fel a komor jövőképet a Barcson élő Ander. A területi egyenlőtlenségek szétszakítják az országot, mindamellett pedig a hazai 7 régió közül négy ott található az EU 263 régióján belüli 20 legszegényebb között, a szomszédos Szlovákiában pedig a nettó minimálbérek egyharmaddal lekörözik a magyart. Így – azaz sehogy sem – sikerült az ország gazdasági-területi felzárkóztatása.

Második megszólalásában azt kérdezte a jobbikos honatya, “hogy a búbánatba lehetséges” az, hogy a Fidesz számára kedves felcsúti lobbi vagy a Mészáros Lőrinc szövetségesének cégei tavalyiprodukált profitrátája 20 illetve 34 százalékos volt, amikor az építőipar köztudottan gép, eszköz, és élőmunkaigényes ágazat. Ander szerint ez csak úgy lehetséges, ha a kiválasztottak által elnyert (a hatalom által nekik ajándékozott) tenderek eleve brutálisan túlárazottak voltak.

Portálunknak is az a véleménye, hogy ne menjünk el szó nélkül az ilyen disznóságok mellett! Ne vonjuk meg a vállunkat, hiszen mindannyiunk, a nemzet közös pénzéről van szó!

About hellodelsomogy

Check Also

Megszüntetheti a kormány a nemzeti vagyonkezelőt

Tiborcz István üzlettársa is távozhat – értesült a HVG. Megszűnhet jelenlegi formájában a nemzeti vagyonkezelő …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: