Otthon / Dél-somogyi hírek / A JOBBIK AZ ORBÁN-RENDSZERREL VALÓ SZEMBENÁLLÁS SZIMBÓLUMA LETT!

A JOBBIK AZ ORBÁN-RENDSZERREL VALÓ SZEMBENÁLLÁS SZIMBÓLUMA LETT!

Alighanem történelmi időket élünk ezekben a pillanatokban. Portálunk sem akar kimaradni annak a gyalázatos eseménysornak a megvilágításából, melynek célja az egyetlen valódi alternatíva eltakarítása az útból. A módszer – már igazán meg sem lepődünk rajta – valamelyik banánköztársaságba való. Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz a következő lépés. Nem vártuk meg, amíg eljön az ötvenes évek bolsevik diktatúrájának fekete autója a Jobbik Somogy megyei országgyűlési képviselőjéért, a Barcson élő Ander Balázsért, hogy aztán valami sötét pincehelyiségben verjék agyon a pribékek. Gyorsan interjút kértünk tőle a kialakult helyzetről. Kérdeztük, amíg lehet…

HDS: -Ha röviden, egyetlen mondatban összesűrítve kellene megfogalmaznia, azt, hogy mi történik, mit mondana?

Ander: -Ami most történik, az nem más, mint a Fidesz leszámolási kísérlete egyetlen kihívója, a Jobbik ellen.

HDS: -Bővebb olvasatban?

Ander: -Azt ütik, akitől tényleg tartanak. Azt akarják ellehetetleníteni, aki valós veszélyt jelent a hatalmukra. Ez most egyértelműen a Jobbik. Nem valamelyik kamupárt, nem az egyik belpesti gittegylet, nem az egymással marakodó baloldal valamelyik esélytelen pártja. Nem! A legnagyobb levadászandó préda a néppárttá vált Jobbik. De lássunk világosan! Nem csak a vezető ellenzéki párttal, hanem a demokráciával, a szabad választásokkal és a független állami intézményekkel is leszámol a Fidesz. Ez nyílt hadüzenet a demokrácia, a demokratikus intézmények és a magyar szabadság ellen.

HDS: -Mennyire példa nélküli a mostani attak?

Ander: -A magyar demokrácia történetében példátlan, hogy egy kormánypárt hatalmi erővel akar leszámolni az egyetlen valós kihívójával. Legutóbb ilyen a Rákosi-korszakban történt. Tényleg jobb nem is belegondolni, hogy mi lesz a következő… Hová fajulnak így a dolgok?

HDS: -De miért önök? Ennyire tartana a Jobbiktól a Fidesz?

Ander: -A közpénzből milliárdos vagyonokat harácsoló oligarchák vircsaftjának csak mi vagyunk képesek véget vetni! A többiek vagy erőtlenek, vagy nekik is van vaj a fejükön. Ez egy kísérlet a megmaradt valódi ellenzék teljes megsemmisítésére. Magyarországon az ellenzéki pártok egy része álellenzéki, akit a FIDESZ pénzel és irányít, míg más részük jelentéktelen médiaellenzék, akiket leginkább a média tart felszínen, de nincs stabil szervezetük és támogatottságuk, főleg vidéken. A durva, valós jogalap nélküli leszámolási kísérlet a bizonyíték arra, hogy a Jobbik támogatottsága a nyilvános közvélemény kutatások mutatottnál jóval magasabb, ezért tart tőle ennyire a kormány.

HDS: -A magyarságtól sok mindent el lehetett venni a történelem folyamán. De a szabadságát mindig visszavette. Vissza a törököktől, a Habsburgoktól, az oroszoktól. Ha elfogadjuk az önök olvasatát, akkor most saját honfitársaink veszik el a szabadságunkat, ami hazaárulás…

Ander: -Nem is nézhetjük tétlenül! Ebben a helyzetben a kormányváltó erő és a kormányváltó emberek szövetségére van szükség. Csak így tudjuk leváltani a putyinizálódó, és – ezen lépések fényében most már nyugodtan kimondható, hogy – nyílt diktatúrát építő Orbán-rezsimet.

HDS: -A hatalom az Állami Számvevőszék vizsgálatára hivatkozik.

Ander: -Az egykori fideszes politikus, volt frakcióvezető-helyettes által vezetett Pártállami Számvevőszék tipikusan koncepciós és jogellenes eljárást folytatott le: a Jobbik meghallgatása, a Jobbik iratainak átvétele és vizsgálata nélkül hozott ítéletet a párt kisemmizéséről! Hol van itt a függetlenség? A 660 millió forintos bírságot a Jobbik jelenleg nem tudja kifizetni. Ki akarja véreztetni a Fidesz a Jobbikot, hogy ne tudjon elindulni a választásokon. Vagy ha mégis, akkor üres legyen a kassza. Ne legyen pénz hazai Pályára, ne legyen pénz helyi kiadványokra. Gyalázat!

HDS: -Politikában nem túl járatos emberek számára is olybá tűnhet, hogy Orbán már nemcsak a parlamentben menekül Vona Gábor elől, nem csak a nyilvános tévévitát kerüli, de a választásokon sem mer vele szembe nézni. Ön előbb költői kérdésként vetette fel, hogy hová fajulnak így a dolgok. Most én is ezt kérdezem…

Ander: -A Fidesz nemcsak a Jobbik, hanem a jogállamiság maradéka ellen is támadást intézett. Ma a Jobbikot semmizik ki politikai okokból, holnap bárki mást, aki kellemetlen a kormány számára. A lépés az országban meglévő félelmet új szintre emeli. Lassan senki nem lehet benne biztos, hogy mikor éri támadás a FIDESZ, FIDESZ-es érdekkörök, vagy csak egy jó kapcsolatokkal rendelkező FIDESZ-es részéről, hiszen az egyetlen kihívójával szemben is ilyen aljas eszközökhöz folyamadott.

HDS: -Komor jövőkép. Hogyan viszonyul hozzá a többi politikai erő? Mi ezzel szemben az alternatíva?

Ander: -Mindenki látja, hogy miként viselkednek az egyes pártok ebben a helyzetben. Mivel a Fidesz jogellenes, bolsevik típusú, a pártállam legsötétebb időszakait felidéző  támadása a kormányváltást próbálja megakadályozni nemtelen eszközökkel, ezért azok az ellenzéki pártok, akik ez után is a Jobbikot támadják, vagy bagatellizálják a kialakult helyzetet, nem érdekeltek a kormányváltásban és a Fidesz játékszabályai szerint játszanak.  A második kérdésére pedig csak azt felelhetem, mi FIDESZ-ország helyett Magyarországon szeretnénk élni. Le kell zárnunk a bolsevik típusú kormányzások korát, és néppárti, szakértő kormányt kell adni Magyarországnak.

P.R

About hellodelsomogy

Check Also

Szokatlan időjárási jelenség közelít Magyarország felé

Szerdán több megyében erős szél várható, de szokatlan módon a levegő nem fog lehűlni. Erős …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: