Otthon / Dél-somogyi hírek / A JOBBIK AZ ORBÁN-RENDSZERREL VALÓ SZEMBENÁLLÁS SZIMBÓLUMA LETT!

A JOBBIK AZ ORBÁN-RENDSZERREL VALÓ SZEMBENÁLLÁS SZIMBÓLUMA LETT!

Alighanem történelmi időket élünk ezekben a pillanatokban. Portálunk sem akar kimaradni annak a gyalázatos eseménysornak a megvilágításából, melynek célja az egyetlen valódi alternatíva eltakarítása az útból. A módszer – már igazán meg sem lepődünk rajta – valamelyik banánköztársaságba való. Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz a következő lépés. Nem vártuk meg, amíg eljön az ötvenes évek bolsevik diktatúrájának fekete autója a Jobbik Somogy megyei országgyűlési képviselőjéért, a Barcson élő Ander Balázsért, hogy aztán valami sötét pincehelyiségben verjék agyon a pribékek. Gyorsan interjút kértünk tőle a kialakult helyzetről. Kérdeztük, amíg lehet…

HDS: -Ha röviden, egyetlen mondatban összesűrítve kellene megfogalmaznia, azt, hogy mi történik, mit mondana?

Ander: -Ami most történik, az nem más, mint a Fidesz leszámolási kísérlete egyetlen kihívója, a Jobbik ellen.

HDS: -Bővebb olvasatban?

Ander: -Azt ütik, akitől tényleg tartanak. Azt akarják ellehetetleníteni, aki valós veszélyt jelent a hatalmukra. Ez most egyértelműen a Jobbik. Nem valamelyik kamupárt, nem az egyik belpesti gittegylet, nem az egymással marakodó baloldal valamelyik esélytelen pártja. Nem! A legnagyobb levadászandó préda a néppárttá vált Jobbik. De lássunk világosan! Nem csak a vezető ellenzéki párttal, hanem a demokráciával, a szabad választásokkal és a független állami intézményekkel is leszámol a Fidesz. Ez nyílt hadüzenet a demokrácia, a demokratikus intézmények és a magyar szabadság ellen.

HDS: -Mennyire példa nélküli a mostani attak?

Ander: -A magyar demokrácia történetében példátlan, hogy egy kormánypárt hatalmi erővel akar leszámolni az egyetlen valós kihívójával. Legutóbb ilyen a Rákosi-korszakban történt. Tényleg jobb nem is belegondolni, hogy mi lesz a következő… Hová fajulnak így a dolgok?

HDS: -De miért önök? Ennyire tartana a Jobbiktól a Fidesz?

Ander: -A közpénzből milliárdos vagyonokat harácsoló oligarchák vircsaftjának csak mi vagyunk képesek véget vetni! A többiek vagy erőtlenek, vagy nekik is van vaj a fejükön. Ez egy kísérlet a megmaradt valódi ellenzék teljes megsemmisítésére. Magyarországon az ellenzéki pártok egy része álellenzéki, akit a FIDESZ pénzel és irányít, míg más részük jelentéktelen médiaellenzék, akiket leginkább a média tart felszínen, de nincs stabil szervezetük és támogatottságuk, főleg vidéken. A durva, valós jogalap nélküli leszámolási kísérlet a bizonyíték arra, hogy a Jobbik támogatottsága a nyilvános közvélemény kutatások mutatottnál jóval magasabb, ezért tart tőle ennyire a kormány.

HDS: -A magyarságtól sok mindent el lehetett venni a történelem folyamán. De a szabadságát mindig visszavette. Vissza a törököktől, a Habsburgoktól, az oroszoktól. Ha elfogadjuk az önök olvasatát, akkor most saját honfitársaink veszik el a szabadságunkat, ami hazaárulás…

Ander: -Nem is nézhetjük tétlenül! Ebben a helyzetben a kormányváltó erő és a kormányváltó emberek szövetségére van szükség. Csak így tudjuk leváltani a putyinizálódó, és – ezen lépések fényében most már nyugodtan kimondható, hogy – nyílt diktatúrát építő Orbán-rezsimet.

HDS: -A hatalom az Állami Számvevőszék vizsgálatára hivatkozik.

Ander: -Az egykori fideszes politikus, volt frakcióvezető-helyettes által vezetett Pártállami Számvevőszék tipikusan koncepciós és jogellenes eljárást folytatott le: a Jobbik meghallgatása, a Jobbik iratainak átvétele és vizsgálata nélkül hozott ítéletet a párt kisemmizéséről! Hol van itt a függetlenség? A 660 millió forintos bírságot a Jobbik jelenleg nem tudja kifizetni. Ki akarja véreztetni a Fidesz a Jobbikot, hogy ne tudjon elindulni a választásokon. Vagy ha mégis, akkor üres legyen a kassza. Ne legyen pénz hazai Pályára, ne legyen pénz helyi kiadványokra. Gyalázat!

HDS: -Politikában nem túl járatos emberek számára is olybá tűnhet, hogy Orbán már nemcsak a parlamentben menekül Vona Gábor elől, nem csak a nyilvános tévévitát kerüli, de a választásokon sem mer vele szembe nézni. Ön előbb költői kérdésként vetette fel, hogy hová fajulnak így a dolgok. Most én is ezt kérdezem…

Ander: -A Fidesz nemcsak a Jobbik, hanem a jogállamiság maradéka ellen is támadást intézett. Ma a Jobbikot semmizik ki politikai okokból, holnap bárki mást, aki kellemetlen a kormány számára. A lépés az országban meglévő félelmet új szintre emeli. Lassan senki nem lehet benne biztos, hogy mikor éri támadás a FIDESZ, FIDESZ-es érdekkörök, vagy csak egy jó kapcsolatokkal rendelkező FIDESZ-es részéről, hiszen az egyetlen kihívójával szemben is ilyen aljas eszközökhöz folyamadott.

HDS: -Komor jövőkép. Hogyan viszonyul hozzá a többi politikai erő? Mi ezzel szemben az alternatíva?

Ander: -Mindenki látja, hogy miként viselkednek az egyes pártok ebben a helyzetben. Mivel a Fidesz jogellenes, bolsevik típusú, a pártállam legsötétebb időszakait felidéző  támadása a kormányváltást próbálja megakadályozni nemtelen eszközökkel, ezért azok az ellenzéki pártok, akik ez után is a Jobbikot támadják, vagy bagatellizálják a kialakult helyzetet, nem érdekeltek a kormányváltásban és a Fidesz játékszabályai szerint játszanak.  A második kérdésére pedig csak azt felelhetem, mi FIDESZ-ország helyett Magyarországon szeretnénk élni. Le kell zárnunk a bolsevik típusú kormányzások korát, és néppárti, szakértő kormányt kell adni Magyarországnak.

P.R

About hellodelsomogy

Check Also

Mindenki lelép, nincs aki dolgozzon

A cégek többsége szerint a növekedés korlátja a szakmunkások hiánya – mondta Parragh László, a …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: