Otthon / Friss hírek / „Minket nem tudtok megtörni!” – nem ijedtek meg a jobbikos politikusok a korrupt zsarnoktól

„Minket nem tudtok megtörni!” – nem ijedtek meg a jobbikos politikusok a korrupt zsarnoktól

A korábbi fideszes országgyűlési képviselő, Domokos László által vezetett Állami Számvevőszék (ÁSZ) 4 hónappal a választások előtt 660 millió forintos bírságot szab ki a legerősebb ellenzéki pártra. Az ÁSZ jogalap nélküli döntése egész véletlenül megegyezik a Fidesz szándékával: el kell lehetetleníteni a Jobbikot a 2018-as választások előtt. Az elmúlt 27 évben magyar politikus még nem került ilyen helyzetbe – de a jobbikosok nem félnek. Facebook-lajtsrom.

“Ide figyelj, Viktor, te korrupt zsarnok!” – miközben a baloldal (lehetséges) miniszterelnök-jelöltje a kabát újragombolásáról beszélt az ATV-ben, Vona Gábor ezekkel a szavakkal üzent Orbán Viktornak a Hír TV-ben. A Jobbik vezetője a Facebook-oldalán megosztott videóban a miniszterelnöknek címezve elmondta: “hogyha azt hiszed, hogy én félek vagy mi félünk tőled, akkor nagyon tévedsz! Sem én nem félek tőled, sem a Jobbik nem fél a Fidesztől.”

Dúró Dóra szerint “a Jobbikot sújtó, jogtalan 660 milliós ‘büntetés’ nyílt hadüzenet a demokrácia, a demokratikus intézmények és a magyar szabadság ellen. Ez egy kísérlet a megmaradt valódi ellenzék teljes megsemmisítésére.” Az országgyűlési képviselő szerint ezért van szüksége a pártnak az emberek anyagi támogatására, hogy közösen védhessék meg hazánkat és a demokráciát.

“Fidesz vagy szabadság ez itt a kérdés!” – váltott harciasabb tónusra Szilágyi György. “Mindenkit el akartok taposni, aki nem hódol be nektek. Minket nem fogtok! Minket nem tudtok megtörni! Ott leszünk a csatatéren és lefogunk győzni titeket!” – szól a nyilvánvaló üzenet.

Kepli Lajos sem fukarkodott a jelzőkkel az ÁSZ-döntést követően: “Egy idősödő kéjhölgy jut eszembe rólatok, aki nem hajlandó tudomásul venni az idő múlását, azt hiszi örökké ifjú marad. Pedig a rúzs egyre vörösebb, a száj egyre büdösebb… Fiatal demokratákból mára kivénhedt kommunisták lettetek, Orbán Viktor vezéretek pedig Rákosi méltó szellemi örökösévé vált”.

Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke aludt egyet a történtekre, és hosszabb posztban fejtette ki az álláspontját. Azt mindenesetre megjegyzi: “ha a miniszterelnök ilyen tempóban halad, akkor belátható időn belül felkészítő képzések indulhatnak Magyarországon a mianmari, a kínai és az észak-koreai állami apparátus tisztviselői számára”.

Annyira azért Rig Lajos sem ijedt meg a rögtönítélő bíróságtól: “minket nem lehet eltaposni! Nem félünk a Fidesztől! Csak azért is leváltjuk és elszámoltatjuk őket!”

Farkas Gergely arra világított rá, hogyha már politikailag nem sikerült, akkor most hatalmi erővel próbálja megroppantani az egyetlen kihívóját a Fidesz.

 

Volner János frakcióvezetőnek jutott az a hálátlan szerep, hogy elismerje, a 660 millió forintos bírsággal a Jobbik nagyon nehéz helyzetbe kerülhet – szükség van a közösségi adománygyűjtésre a demokrácia védelmében.

“A magam részéről, ha teljesen lenulláznak minket és indulunk a választáson, akkor továbbra is vállalom a falujárásokat szórólapozással, ha kell, önköltségen” – Ander Balázs egy tagtársa bátorító véleményét idézte.

Gyüre Csaba szerint a lehető legmélyebbre süllyedt a kormányváltás minden esélyét előre elgáncsolni igyekvő Fidesz, amely a Jobbik összes anyagi forrását elvonná.

Staudt Gábor is arra figyelmeztet, hogy az ÁSZ büntetése nem elsősorban a Jobbikról szól: “senki sincsen innentől kezdve biztonságban, talán nem sok idő kell ahhoz sem, hogy meginduljanak újra a ‘fekete autók’ is. Bárkiért és bármikor!”

Magyar Zoltán szerint amire a Fidesz vetemedett, arra még soha nem volt példa.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője az ATV-nek adott interjújával üzent a hatalomnak, illetve a közvéleménynek: “pártállami módszerrel számolnának le a Jobbikkal!”

“A Fidesz megtámadta az Állami Számvevőszékkel az egyetlen olyan politikai erőt, ami leválthatja őket. De mi nem állunk meg! Folytatni fogjuk és 2018-ban veletek győzni fogunk!” – Pintér Tamás így mutatott rá arra, hogy mennyire felértékelődött a magyar választópolgárok és a Jobbik közti szövetség.

“A diktatúrától az egész ország jövőjét meg kell védenünk! Csapataink harcban állnak!” – ki vitatkozna Z. Kárpát Dániellel, a Jobbik alelnökével?!

És végül íme Szávay István Facebook-bejegyzése a párt ökléről. Sajnos, érezhető a történelmi párhuzam, még ha a jelenlegi rezsim kifinomultabb, mint a korábbiak.

Az Állami Számvevőszék a pártállam szolgálatában

1947-ben a kommunista párt irányítása alatt álló Államvédelmi Osztály (ÁVO) töltötte be a hatalom totális megszerzését és a kommunista pártállam teljes kiépítését veszélyeztető ellenzékkel szemben az erőszakszervezet szerepét. Most kicsit más idők járnak, de az Állami Számvevőszék (ÁSZ) hasonló feladatot lát el. Az ÁVO-t egy többszörösen kipróbált, Rákosi Mátyáshoz mindenben hű pártkatona, Péter Gábor vezette, és hasonló a hely..

 

forrás:alfahir.hu

About hellodelsomogy

Check Also

Miután megerőszakolt egy lovat a férfi, azzal védekezett, hogy az állat rákacsintott

Szerinte ez volt a kanca beleegyezése, a bíróság azonban nem tartotta túl hitelesnek az érvelését. …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: