Otthon / Friss hírek / Közeleg a karácsony, újabb adományozások a választókerületben

Közeleg a karácsony, újabb adományozások a választókerületben

Közeleg a karácsony a szeretet ünnepe. A boltok csúfolásig vannak csillogó és hívogató ajándékokkal, az utcán pedig hatalmas ajándékszatyrokat cipelő emberekkel vagy szerényen sétáló és nézelődő kíváncsiskodókkal. Portálunk már számos alkalommal tudósított arról, hogy Ander Balázs országgyűlési képviselő és a Jobbik Szeretetszolgálat alapítványa milyen módon is segített rászoruló embereken nem csak karácsony közeledtével. Karácsony előtt jobban megélénkül az ajándékozási kedv és egyre többen fordulnak ilyenkor is segítségért. Pártok, magánszemélyek, civil szervezetek sem feledkeznek meg,hogy a szeretet ünnepén gondoljanak az elesettekre, szegényekre és rászorulókra.

Helló:idén is telefonon értük el Simonné dr. Tóth Mária nagyatádi önkormányzati képviselőt, hogy a korábbi évekhez hasonlóan ebben az évben is készül-e valamire képviselő asszony?

Simonné:köszönöm megkeresésüket ez ügyben. A korábbi években 5 éven keresztül az alapszervezettel együtt gyűjtöttünk ruhákat, cipőket, játékokat és tartós élelmiszereket rászorulóknak hónapokkal már karácsony előtt. Ezen akciókkal kapcsolatban voltak pozitív és negatív tapasztalataink is. Mindezek miatt a tavalyi évben követve dr. Novák János képviselőtársam példáját a képviselői 60.000.- költségkeretemet a Henészi Hétpettyes óvodának ajánlottam fel. Nem tartottam idén sem választókörzetemben összejövetelt és hasznosabbnak gondoltam, hogy idén is az ovinak ajánljam fel ezen összeget. Ésszerűnek és igazságosnak tartom, hiszen nem egyén, hanem egy közösség minden tagja részesül ezen felajánlásból. Nincs vita, hogy ki kapott, miért kapott, mit kapott. Ez évben is 120.000.- összegből gazdálkodott az óvoda, mert dr. Novák János képviselőtársam idén is az ovinak adományozta a 60.000.-os keretét. Gombainé Nagy Ildikó vezető óvónő tájékoztatása alapján az adomány nagy részét játékvásárlásra fordították (készség- és mozgásfejlesztő játékokra).A fennmaradó összegből sikerült még vásárolniuk egy új CD lejátszót, egy gyümölcsaszalót valamint egy kenyérpirítót. Nagyon örülök annak, hogy ilyen jól gazdálkodtak és a legnagyobb öröm természetesen, hogy a gyerekeknek akad ajándék ezáltal is az óvodai karácsonyfa alá. Talán nem titok, hogy van egy facebook csoport, ahol az óvónők rendszeres jelleggel töltenek fel fotókat és történéseket az óvoda mindennapjairól, ezáltal is friss és hitelesen információkat nyújtva a szülőknek. Nem csak karácsony közeledtével, hanem egész évben hasznos programokat szerveznek az óvónők a gyerekeknek és szüleiknek egyaránt.

Helló:roppant szeretettel beszél képviselő asszony ezen kis óvodáról és közösségről?

Simonné:az óvoda pedagógusai és dolgozói mindent megtesznek annak érdekében, hogy a gyerkőcök valóban 2. otthonuknak tekintsék az óvodát. Ehhez viszont a szülők is lelkiismeretesen hozzájárulnak és számos családi rendezvény is megrendezésre kerül az óvodán belül. December 09.-én került megrendezésre az óvodai jótékonysági bál, melyhez nagyban hozzájárult Gyulai István helyi vállalkozó,aki a lebonyolítás (helyszín) nagyobb részét felvállalta és a belépők árát, valamint a tombolákból befolyt összeget az óvodának ajánlotta fel. Úgy gondolom nemes gesztus ez István részéről. Köszönettel vettem a bálra a meghívást amit kaptam, de egészségügyi okok miatt nem tudtam elmenni, de remélem az általam felajánlott ajándék kosárkának mint a tombola győztese örült. Gombainé Nagy Ildikó jelezte, hogy bababörzét is szoktak szervezni az oviban, mely sikeresen szokott lenni. Ehhez is örömmel járultam hozzá Sárika és a család által nem használt vagy kinőtt ruhából. Tudom milyen jó érzés amikor az ember kap szép és jó állapotban lévő akár használt ruhákat barátoktól vagy családtagoktól, nincs ebben semmi szégyellnivaló. Amelyik ruhát kevésbé használjuk vagy mondjuk Sára kinőtte hasznos lehet mások számára. Mindig is törekedtem arra, hogy az elajándékozott ruhák jó állapotúak legyenek, hiszen ajándékba lesz. Ne érezze a megajándékozott megalázónak vagy sértve magát ha megkapja. A börzéből megmaradt ruhákat az ovi a Helyi Karitásznak ajánlotta fel, akik szintén fel tudják ajánlani és tovább adni a rászorulóknak. Nem hinném, hogy a segítség politikai kérdés lenne vagy a politika oldaláról kell megközelíteni. Segíteni és adni jó. Nem tudhatjuk ugyanis, hogy mi mikor kerülünk olyan helyzetbe amikor segítségre szorulunk. Én lennék a legboldogabb, ha minden embernek segíteni lehetne, tudjuk ezt megvalósítani és kivitelezni képtelenség. Egyenlőtlenségek, igazságtalanságok az élet minden területén fellelhetők, így az igazságos és mindenkinek tetsző, megfelelő elosztás is lehetetlen. Természetesen próbál az ember ésszerűen és az igazságosság, bölcsesség elvéhez igazodva cselekedni adományozás tekintetében is. Gondoljunk bele, hogy elvagyunk kényelmesedve. Mennyi és mennyi dologban tudjuk hasznossá tenni magunkat és segíteni másokon. Én azt szoktam mondani sokszor elegendő egy mosoly, egy jó tanács vagy pár jó szó a mindennapokhoz.

Helló:mit üzen idén képviselő asszony a Karácsony közeledtével olvasóinknak?

Simonné:az előző évben Wass Albert szavait osztottam meg Önökkel. Idén viszont mást szeretnék útravalóul adni az olvasók számára. Azt tapasztaltam, hogy sietünk, rohanunk, kapkodunk, vásárolunk, sodor bennünket az ár a média szele, a megfelelési kényszer és semmire sem marad idő, pláne a legfontosabb dolgokra. Szánjunk minden pillanatot családtagjainkra, barátainkra és ismerőseinkre. A felfokozott ünnepi hangulat még mélyebbre taszíthat sok magányos embert. Persze nem csak ebben az időszakban, de most különösen fontos lenne, ha odafigyelnénk egymásra, akár a szomszéd nénire is, aki lehet, hogy egyedül tölti az ünnepet, vagy egy rég nem látott barátra, akivel eltávolodtunk egymástól. Könnyen lehet, hogy csak egy jó szóra, egy telefonhívásra vár, ami akár megváltoztathatja mindennapjait. Nem az ajándék mennyisége legyen a fontos, hanem a tiszta őszinte szereteté és az egymáshoz fordulásé. Mindezen emberi értékekből viszont nem csak Karácsonyra kéne tartalékolnunk, hanem az év többi napjára is.

Áldott, békés, boldog karácsonyt kívánok önöknek, illetve a Helló Dél-Somogy olvasóinak!

Helló: köszönjük szépen képviselő asszonynak, hogy rendelkezésünkre állt és portálunk szintén Áldott, békés, boldog karácsonyi ünnepeket kíván Önnek és családjának!

About hellodelsomogy

Check Also

ŐSZTŐL DRÁGULHAT A KENYÉR

Csaknem duplájára emelkedhet a kenyér ára. A sütőipari cégek több mint fele már így is …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: