Otthon / Friss hírek / Shane Tusup havi egymillió forintos fizetést kap a magyar államtól
Az év legjobb női sportolója Hosszú Katinka világbajnok úszó és edzője, férje Shane Tusup, az év edzője a díjjal a Sportcsillagok Gálaestjén a budapesti Syma Rendezvény és Kongresszusi Központban 2013. december 19-én Fotó: Beliczay László / MTI

Shane Tusup havi egymillió forintos fizetést kap a magyar államtól

A 24.hu közérdekű adatigényléséből derült ki, hogy az idei év végéig szóló szerződése alapján Shane Tusup havi nettó egymillió forintos fizetést kap a Magyar Edzők Társaságától (MET).

A MET eredetileg nem nagyon akarta elárulni a lapnak, hogy mennyit fizetnek Hosszú Katinka férjének és edzőjének, de végül a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság is erre kötelezte őket, hiszen ezeket a fizetéseket közpénzből állják.

Arról, hogy kinek és mennyi fizetés jár a Kiemelt Edzői Programban, a sportért felelős államtitkár, Szabó Tünde dönt, havi nettó 600 ezer és egymillió forint közötti összeg között dönthet.

A 24.hu egy ideje már küzd azért, hogy megismerhessék Hosszú és Tusup állami támogatásának részleteit. Az most kiderült, hogy az edzői fizetés mellett Hosszú havi 400 ezer forintos állami ösztöndíjat is kap, illetve cégük, a  Iron Corporation Kft. idén 25 millió forintot kapott a vizes világbajnokság népszerűsítéséért. Azt azonban továbbra sem lehet tudni, hogy a házaspár milyen feltételekkel kaphatta meg a vizes világbajnokságra emelt Duna Aréna használati jogát, és hogy mennyit fizetnek ezért.

 

 

 

forrás:444.hu

About hellodelsomogy

Check Also

Nem csak jogosítványa nem volt, ittas is volt a homokszentgyörgyi férfi

A körzeti megbízottak 2018. július 17-én 16 óra 5 perckor Marietta puszta külterületén igazoltattak egy …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: