Otthon / Friss hírek / Pénzért vett volna szavazatot a Momentum támogatta polgármesterjelölt
kép forrása:hiradó.hu

Pénzért vett volna szavazatot a Momentum támogatta polgármesterjelölt

Megsemmisítette a Tolna Megyei Területi Választási Bizottság (TVB) a december 17-én, Pusztahencsén tartott időközi polgármester-választás eredményét. Kampánytilalom megsértése, illetve szavazatvásárlás miatt meg kell ismételni a választást, ezt január 14-én tartják.

Az időközi választáson a 816 szavazásra jogosult közül 588-an voksoltak, Bán István 288, Iker Ibolya 269 szavazatot kapott. Ikert 2014-ben választották polgármesternek, a képviselő-testület szeptember 18-án oszlatta fel magát.

A vesztes jelölt nyújtott be kifogást, aminek a választási bizottság helyt adott. A TVB által megállapított tényállás szerint a választás napján a több szavazatot kapó jelölt, Bán István (független) tiltott kampánytevékenységet valósított meg azzal, hogy a szavazóhelyiség 150 méteres körzetében szavazásra buzdított. A TVB tanúvallomások alapján azt is bizonyítottnak látta, hogy Bán István a választást megelőzően ötezer forintot ajánlott választópolgároknak azért, hogy rá szavazzanak. Az egyik becsatolt bizonyíték szerint 212 pusztahencsei állampolgár nyilatkozott arról, hogy többüknek pénzt kínált a voksokért.

A döntés ellen lehet fellebbezni.

Közben az Index észrevette, hogy Bán István ugyan független jelöltként indult a választáson, de a Momentum támogatta, Fekete-Győr András pártelnök is pózolt vele. A lap szerint Bán 13 éve képviselő a faluban, a 2014-es választáson kikapott, és az ő javaslatára oszlatta fel magát a képviselő-testület. Ott egyébként csak Iker szavazott nemmel. Iker Ibolya a választás előtt Horváth Kálmán, Tolna megyei kormánymegbízottal közös képet posztolt, amint tűzifát osztanak a településen élőknek.

 

 

forrás:hvg.hu

About hellodelsomogy

Check Also

Örömükben szétverték Párizst a Franciák..

A győztes döntő lefújása után a legnagyobb tömeg a párizsi Champs-Élysées-n gyűlt össze, ahol több százezeren ünnepelték a …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: