Otthon / Friss hírek / A felcsúti kisgömböc tovább hízhat
A kép forrása: internet

A felcsúti kisgömböc tovább hízhat

Bezárathatja és ledózeroltathatja az egyik egész évben nyitva tartó balatonföldvári szállodát Mészáros Lőrinc. Sajtóhírek szerint a 28 főt foglalkoztató hotel helyén luxus lakóparkot akar építeni.

A Magyar Közút Zrt. eladja azokat az ingatlanjait, melyek nem tartoznak alaptevékenységük portfoliója alá. Így vásárra viszik a balatonföldvári, közvetlenül a Balaton partján levő Hotel Három Hattyút is – tudta meg az mfor.hu. Ám a szálloda már nem sokáig fog üzemelni: a Közút már döntött arról, hogy végelszámolják a hotelt üzemeltető kft.-jüket. Valóban, a Közúti Vendégház Kft. árbevétele zuhan, eredményük negatívba fordult, tartozásuk pedig 10 százalékkal emelkedett.

A portál ingatlanpiaci szakértőkre hivatkozva azt írja a telek, melyen a szálló található, nagyjából 1,2 milliárd forintot érhet, ám miután több, kevésbé értékes telekkel kínálják egy csomagban, így akár fél áron is hozzájuthat a szerencsés vevő.

Akinek személye egyelőre ugyan nem ismert, de az Mfor helyiekre hivatkozva azt írja, vevő pedig szerintük Magyarország legismertebb üzletembere lehet, aki az elmúlt évben szélvészgyorsasággal hódította meg a Balatont kempingestül-borászatostul-rádióstul. A neve pedig Mészáros Lőrinc.

Valóban, Orbán Viktor szülőfalujának gázszerelő-polgármestere tavaly vette meg a Balatontouristot,a Canter Borházat,valamint a siófoki Part FM rádiót is.

Az Mfor forrásai úgy tudják, Orbán Viktor strómanja már tavaly nyáron érdeklődött a telek iránt, és azt is tudni vélik, a szálloda helyén luxus lakóparkot tervez építeni. A gazdasági portál az értesülések megerősítése végett természetesen megkereste mind a Balatontouristot felvásárló BLT Group Zrt.-t, mind az azt tulajdonló Konzum Nyrt.-t, de válasz nem érkezett. Ahogy nem jött reakció a portálnak a meszaroslorinc@freemail.hu címre küldött e-mailjére sem.

About hellodelsomogy

Check Also

REKORD ÖSSZEGŰ BÍRSÁGOT KAPOTT A GOOGLE

Rekordösszegű, 4,34 milliárd eurós (nagyjából 1400 milliárd forintos) büntetést szabott ki a Google-re szerdán az …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: