Otthon / Barcsi hírek / A KORMÁNYVÁLTÁSRA KÉSZÜLŐ JOBBIK ELNÖKE DÉL-SOMOGYBAN JÁRT

A KORMÁNYVÁLTÁSRA KÉSZÜLŐ JOBBIK ELNÖKE DÉL-SOMOGYBAN JÁRT

A néppárt elnökét és egyben miniszterelnök jelöltjét Ander Balázs, a térség jobbikos országgyűlési képviselője fogadta. A Barcson élő politikus ezt írta Vona Gábor látogatásával kapcsolatban Facebook oldalára:

Jó egy év után, tegnap ismét Dél- és Belső-Somogyba látogatott az egyetlen kormányváltásra képes párt – a Jobbik – elnöke, Vona Gábor.
11 órakor a Dél-Dunántúl egyik legszebb kisvárosában, a Rinya-parti Nagyatádon vette kezdetét a választókerületet érintő programsorozat, ahol elmondtam, ugyan a város csodálatos, de rendesen megfizetett, normális életet biztosító állások híján onnan is tömegével vándorolnak el a fiatalok, hiszen a rendszerváltás utáni kormányok következetesen magára hagyták a térséget.
Barcsra menet, Csokonyavisontán megkoszorúztuk a földosztó miniszternek, Nagyatádi Szabó Istvánnak a szobrát, s egyben fejet hajtottunk a nemzetmegtartó magyar földművesek emléke előtt is. A pusztuló, kilátástalanságba taszított falvak kálváriája központi segítségért kiált, a rohamos szociokulturális-gazdasági leépülés megállítása nem tűr halasztást!
A barcsi utcafórumon is kifejtettem: ezt az országot ezer éven át a vidék tartotta meg, de mára olybá tűnik, mintha megfeledkezett volna erről a hatalom… Kaposvártól délre mintha kettévágták volna a megyét, onnan kezdődik a rezervátum… Márpedig az itt élő emberek is szeretnék, ha Barcs újra a Dráva fővárosa lehetne, és arra a kérdésre, hogy mit ér az ember, ha Dél-somogyi, nem egy lesajnáló vállvonás lenne a kormányzati válasz.
Ebédünket Vízváron, az ottani szervezetünk elnök asszonya által üzemeltetett Patkó Csárdában költöttük el. Sajnos, szívderítő hírekkel elnök asszony sem szolgálhatott Vona Gábornak. Széles középosztály, azaz fizetőképes kereslet nélkül a vendéglátás, a szolgáltató szektor is halálra van ítélve környékünkön. Valódi polgárosodásra lenne hát szükség, mielőtt a balkanizálódás felfal mindent, és végleg tönkre teszi a szebb jövőt!

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Drágább lesz a feles – roham indul a jó pálinkáért

A somogyi pálinkafőzők arra készülnek, hogy jövőre emelkednek az árak. A kereskedők és a vendéglátósok …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: