Otthon / Friss hírek / Kelékpárutak milliárdokból,de nem Somogyban
Kép forrása:internet A kép csak llusztráció

Kelékpárutak milliárdokból,de nem Somogyban

A Magyar Közút Zrt. látja el rövidesen a külterületi kerékpárút-hálózat üzemeltetését: megyénkben 27,7 kilométer hosszú szakaszról gondoskodnak.-Írja a sonline.hu
– A kormány az év végén döntött arról, hogy 3,6 milliárd forinttal támogatja olyan kerékpárutak megépítését, amelyek építési engedéllyel rendelkeznek, így a kivitelezések azonnal indíthatók – tájékoztatott csütörtökön Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút szóvivője. – Az újonnan épített szakaszok kiegészítik majd a már meglévőket.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium döntése alapján egyelőre hat megyében épülhetnek új kerékpárutak, mely projektek megyénket első körben nem érintik. A társaság felméri a Somogyot érintő kerékpárutak állapotát, s ennek megfelelően teszik meg a szükséges intézkedéseket. A szóvivő kitért rá: burkolatjavítási feladatok elvégzésére országosan a tervek szerint több mint 600 millió forintot használnak fel.

– A kormányhatározat már megszületett, a szakaszok állapotfelmérését februárban elvégezzük, s a következő hónapban kezdünk az önkormányzatokkal az átadás-átvételről tárgyalni – tudtuk meg. – Az eljárást követően válik kezelővé és üzemeltetővé a Magyar Közút az említett szakaszokon. Országosan 1092,9 kilométernyi hosszú kerékpárút üzemeltetése tartozik a társaságunkhoz, melyből Somogyot 27,7 kilométer érinti.

Az útellenőrzés, a síkosságmentesítés és a növényzetgondozáson kívül egyebek mellett a kerékpárutak burkolatának ütemezett javításáról gondoskodik a társaság, továbbá a korlátok, szegélyek javításáról valamint a forgalomtechnikai eszközök karbantartását is megoldják.

About hellodelsomogy

Check Also

Örömükben szétverték Párizst a Franciák..

A győztes döntő lefújása után a legnagyobb tömeg a párizsi Champs-Élysées-n gyűlt össze, ahol több százezeren ünnepelték a …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: