Otthon / Barcsi hírek / „LÁZÁRNAK MÁR AZ ÓVODÁBAN IS PÖFETEG LEHETETT A JELE…”
Ander Balázs, a Jobbik országgyűlési képviselője 2010 nyarán segédmunkásként.

„LÁZÁRNAK MÁR AZ ÓVODÁBAN IS PÖFETEG LEHETETT A JELE…”

A Miniszterelnökséget vezető miniszter pofátlanul sértő kijelentésével megint kiverte a biztosítékot. Emlékezetes, hogy Lázár János már azzal sem szerzett magának sok rajongót, amikor kijelentette, hogy mindenki annyit ér, amennyije van. (Hiába, no. Az ő kiskorú gyermekeivel ellentétben csak kevesek nevén van nagy értékű budai lakóingatlan…) Most a közmunkásokba szállt bele páros lábbal, mondván:

„Akinek reggel hatkor el kell mennie melózni, annak  délután háromkor már nem sok kedve marad, hogy elmenjen lopni…”

Igen, a közmunkások között is előfordulhat gazember vagy csak simán semmirekellő naplopó, de ezzel így vagyunk minden társadalmi csoport esetén. Van ilyen az ügyvédek, a rendőrök, a tanárok, de még a cipőfelsőrész-készítők között is. Viszont a mostani megjegyzéssel a Fidesz erős embere túl ment minden határon. Az esetről a térség kormánypárti jelöltjét egyedül legyőzni képes Ander Balázst, a Jobbik országgyűlési képviselőjét kérdeztük.

A Barcson élő ellenzéki honatya szerint:

„Szerintem Lázárnak már az óvodában is pöfeteg lehetett a jele. A mindennapoktól elszakadt, az átlagembereket magasról lenéző politikai elit egyik emblematikus figurájának egy újabb szégyenletes megnyilvánulást láthattunk-hallhattunk. Ha Lázár szerint a közmunkásokat a meló tartja vissza a lopástól, akkor közmunkára kellene vezényelni a kormányt is! Meg Rogán letelepedési kötvényes cimboráit, és a sor még nagyon hosszan folytatható lenne…”

Ander hozzátette, itt, Somogy déli részén sokszor azért kényszerülnek közmunkára tisztes családanyák és családapák, mert már lehetőség nincs a nyomorba, kilátástalanságba fullasztott falvakban.

A Dél-somogyi politikus figyelmünkbe ajánlotta egyik, még 2015 tavaszán elmondott felszólalását, ahol éppen a környékbeli közmunkások sanyarú helyzetéről beszélt.

Olvasóink kedvéért bemásoljuk a csaknem hároméves felszólalás jegyzőkönyvi szövegét, hogy mindenki láthassa, a Jobbik itteni jelöltje nem csak most, mintegy ráakaszkodva Lázár sértő dumájára, vette észre, hogy igenis vannak becsülettel dolgozó közmunkások!

„A 170 fős Komlósdon ‑ a kormányfői terminológia szerint – igen­csak kalandvágyó lehet a lakosság, hiszen a polgármester úr szíves közlése alapján mintegy 27 helyi lakos már valahol Nyugaton keresi a boldogulását, no meg az izgalmakat. De a nyomorúságos fizetések ellenére az itthon maradók sem renyhe dologtalanságban töltik napjaikat…, a falu közmunkásai, akik szinte mind asszonyok, pedig éppen betonoztak ott jártamkor. Noha nem éppen nőknek való munka, de csinálják, mert a számlákat fizetni kell, és most ez a feladat. Valószínűnek tartom egyébként, hogy a félmilliós Gucci vagy Louis Vuitton ridikülöket hordó, lehetetlenül szűk öltönyökben páváskodó egynémely politikusficsúr nemes egyszerűséggel a nadrágjába rondítana, ha egész nap olyan nehéz talicskákat kéne tologatnia.”

Oldalunk várja a térség kormánypárti képviselőjének bocsánatkérő közleményét, amit szívesen leközlünk.

Sz.

About hellodelsomogy

Check Also

Óvodapedagógusból is hiány van Somogyban

Egyre komolyabb a hiány óvodapedagógusokból is. Somogy megyében például van olyan község, ahol a szabadságokat …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: