Otthon / Friss hírek / Óvatosan közlekedjenek!

Óvatosan közlekedjenek!

Havazás és ónos eső nehezítheti a közlekedést több megyében. A rendkívüli időjárásra való tekintettel ma reggeltől a szlovén és a horvát hatóságok nem engedik be a 7,5 tonna megengedett össztömeg feletti tehergépjárműveket, így azokat az autópályáról a Somogy és a Zala megyei rendőrök a pihenőhelyekre terelik.,

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 2018. február 7-én 4 óra 52 perckor kiadott előrejelzése szerint szerda reggeltől a Nyugat-Dunántúlon intenzív havazás valószínű, mely során akár 10-15 cm nedves, ún. tapadó hóréteg képződhet. A Dunántúl középső és keleti harmadán, valamint a középső országrészben szerda reggeltől a hó mellett rövid ideig ónos eső is hullhat, de napközben egyre inkább az eső lesz jellemző.

A rendkívüli időjárásra való tekintettel ma reggeltől a szlovén és a horvát hatóságok nem engedik be a 7,5 tonna megengedett össztömeg feletti tehergépjárműveket, így azokat az autópályáról a Somogy és a Zala megyei rendőrök a pihenőhelyekre terelik.

A sűrű hóesés és az azzal együtt járó romló látási viszonyok fokozott figyelmet és óvatosságot követelnek meg a közlekedőktől. A rosszabb látási viszonyok miatt fontos a nagyobb követési távolság megtartása, ezzel együtt lassabban kell vezetni, így kisebb a baleset bekövetkeztének kockázata. Indulás előtt ügyeljenek a saját és gépjárművük jól láthatóságára, a futómű, az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás, a fékrendszer és az ablaktörlők ellenőrzésére, a jégkaparó, a jégoldó spray és a fagyálló ablakmosó folyadék biztosítására. Mivel a közlekedők hosszabb menetidőre, lassabb haladási sebességre számíthatnak, ajánlott tele tankolt járművel útnak indulni, illetve takarót, melegebb ruhadarabot, meleg italt, élelmiszert, és ha szükséges gyógyszert magukkal vinni.

Kérjük, hogy a fentieken túl kiemelt figyelmet fordítsanak a gyalogosan és kerékpárral közlekedőkre, a várható út- és időjárási viszonyokról történő tájékozódásra, valamint gyalogos, vagy kerékpáros közlekedés esetén a megfelelő fényvisszaverő felszerelés, és a meleg ruházat meglétére.

Amennyiben most készülnek külföldre utazni, indulás előtt feltétlenül tájékozódjanak az átutazó országok és a célország időjárási viszonyairól, illetve arról, hogy azok vezettek-e be bármilyen korlátozást, vagy előírást (pl.: téli gumi, vagy hólánc kötelező használata).

Amennyiben segítségre szorulnak, haladéktalanul hívják a 112-es segélyhívó számot!

 

forrás:police.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A bíró aki szabadlábra helyezte a Cozma gyilkos Sztojkát

A képen látható Szabó Sándor a vezetője a Szombathelyi Törvényszék büntetés-végrehajtási csoportjának, amely a minap …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: