Otthon / Friss hírek / Véres autó buktatta le a bandát
A kép csak illusztráció

Véres autó buktatta le a bandát

A Siófoki Járási Ügyészség lőfegyverrel visszaélés, orvvadászat, lopás és bűnpártolás miatt emelt vádat egy hét fős baráti társasággal szemben, akik nem csak egymásnak adogatták engedély nélkül a vadászfegyvereket, de azokkal tiltott módon vadásztak, és ha kellett, a terhelő bizonyítékokat is eltüntették a rendőrök elől.

A társaságból többeknek nem volt engedélyük, ám mások engedéllyel tartott vadászlőfegyvereit megszerezték. Akik vadászati jogosultsággal sem rendelkeztek, egy erdőterületen sörétes lőfegyverrel ejtettek el egy egymillió forint értékű szarvasbikát.

Az állat tetemét ismeretlen helyre szállították, míg a trófeáját és a fegyvereket pedig egy házban rejtették el. Ezután igazoltatták őket a rendőrök, és a gépkocsijukban felfedezték a friss vérnyomokat, ezért előállították őket. Ekkor a többiek a vádlott-társaik ellen szóló bizonyítékokat igyekeztek eltüntetni: a lőfegyvert és a szarvasbika trófeáját

A rendőrök a 2017. februári intézkedés alkalmával a vádlottak egyikének lakóhelyén megtalálták azokat a fegyvereket is, melyekre nem volt fegyvertartási engedély. A nyomozás során kiderült az is, hogy a 2016 őszén gépkocsival elütöttek egy 34 ezer forintot érő dám szarvasborjút, melyet egyikük vádlott házához vittek, ahol szétbontották.

2017 januárjában az egyik vádlott ellopott egy további trófeás szarvaskoponyát is. Az ügyészség az első- és másodrendű vádlottal szemben, akik – jelenleg lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt állnak –  végrehajtandó börtönt és közügyektől eltiltást indítványoztak, a harmad-, negyed- és hetedrendű vádlottal szemben felfüggesztett börtönt, az ötöd- és hatodrendű vádlottal szemben pedig pénzbüntetést kértek a bíróságtól.

 

forrás:sonline.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A bíró aki szabadlábra helyezte a Cozma gyilkos Sztojkát

A képen látható Szabó Sándor a vezetője a Szombathelyi Törvényszék büntetés-végrehajtási csoportjának, amely a minap …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: