Otthon / Dél-somogyi hírek / MŰANYAG GAGYI ÉS NYOMORULT CELEBEK HELYETT ILYEN RENDEZVÉNYEKET A FALVAKBA!

MŰANYAG GAGYI ÉS NYOMORULT CELEBEK HELYETT ILYEN RENDEZVÉNYEKET A FALVAKBA!

Ander Balázs, a Jobbik Somogy megyei képviselője nagy igazságot írt a darányi böllérversennyel kapcsolatos Facebook posztjában.
“A vidék rohamosan apadó életerejének parazsát csak az összetartó közösségek, valamint az ilyen közösségeket újra összekovácsoló, hagyományteremtő rendezvények képesek megőrizni.”
Portálunk teljes mértékben egyet tud érteni ezzel a felfogással, nézegessék, olvasgassák a beszámolókat önök is. Ha pedig tehetik, akkor jövőre látogassanak el a IX. Drávamenti Böllérversenyre is!
A VIII. Drávamenti Böllérverseny idén sem okozott csalódást a darányi rendezvényre látogatóknak. Gratuláció illeti a szervezőket, és elismerés a sokfelől érkező böllércsapatoknak!
Az ilyen alkalmak azok, amelyek során még a magamfajta városi puhányok is megérezhetnek valamit azoknak a sajnos kivesző falusi szokásoknak a szívmelengető atmoszférájából, amelyek igazán képesek voltak közösséget teremteni, és ezer éven át megőrizni a vidéket, rajta keresztül pedig ezt a nemzetet és ezt az országot.
A mai három millióval szemben, a rendszerváltás előtt, még tíz millió sertés röfögött az országban, és az egy főre jutó hústermelés tekintetében a világon a másodikak voltunk Dánia mögött. Mára viszont alig-alig akad olyan porta, ahol lenne sertés az ólakban, és télidőben, rokonságot, barátokat összehívva disznót vágnának.
A vidék rohamosan apadó életerejének parazsát csak az összetartó közösségek, valamint az ilyen közösségeket újra összekovácsoló, hagyományteremtő rendezvények képesek megőrizni.
Köszönet a meghívásért és a szíveslátásért! Én beterveztem az ötvenediket is!
P. R..

About hellodelsomogy

Check Also

Melléképület lángolt Babócsán

A tűzoltók két vízsugárral elfojtották a lángokat. -tisztázza rögtön a közleménye elején a helyzetet a …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: