Otthon / Friss hírek / Lőttek Mészáros Lőrinc bélmegyeri vadászterületének
Forrás:alfahir.hu

Lőttek Mészáros Lőrinc bélmegyeri vadászterületének

Lőttek Mészáros Lőrinc bélmegyeri vadászterületének, ahová a rossz közút miatt járt helikopterrel – írja a Hír TV. Mint megjegyzi, a „járásbíróság friss ítélete szerint nem volt szabályos az a földtulajdonosi közgyűlés, amelyen az ifjabb Mészáros Lőrinc vezette társaság megszerezte a vadászati jogot”. Az egyik vadász szerint „Mészáros Lőrincék voltak lent, talán a Semjén Zsolt is lent volt, ők is vadásztak ezen a területen”. Erre utalhatott az a nagyjából ötven sörétpatron, amely a környéken hevert szanaszét. A múlt szombati vadászgatás két és fél millió forintba kerülhetett, nem beszélve a helikopteres utazás költségeiről.

A terület korábbi gazdája a Bélmegyeri Földtulajdonosok Vadgazdálkodó Vadásztársasága volt, helyette azonban tavaly a Fidesz-kormány négy részre osztva másnak adta a kilencezer hektárt. A legértékesebb terület vadászati joga a Hidashát-Bélmegyer Vadgazdálkodási Társasághoz került, ennek elnöke pedig ifjabb Mészáros Lőrinc.

A bélmegyeri vadásztársaság egyik tagja, Lovas József nem érti, miért mentek Mészárosék éppen oda: „Az, hogy most azok az emberek, akik megpróbálnak most idejönni… Miért akarnak ide? Van az országnak más területe is, ahol lehet vadászni, ott, ahol ő van, én nem megyek oda soha!”

A bélmegyeri vadászok ezért pereltek, a bíróság szerint pedig törvénytelen volt a Mészáros Lőrincéket győztes pozícióba helyező gyűlés: „A bíróság megállapítja, hogy az alperesnek a 2016. augusztus 12. napján megtartott földtulajdonosi gyűlésen meghozott 2/2016. számú határozata érvénytelen, a 3/2016. számú határozata a harmadrendű felperes vonatkozásában érvénytelen”.

Lovas József erre úgy reagált, „hogy ha ezt most elengedjük, akkor 20 évig nem leszünk vadászatra jogosultak sem. És az unokáinknak is olyant fogunk hagyni, amit… egyszerűen kizárjuk őket, hogy a saját földjeinken az unokáink, a gyerekeink azon vadászhassanak”.

Zalaszentgrót mellett Bálint László 30 év után hirtelen elvesztette a vadászterületét. Itt szintén egy új társaság kapta a vadászati jogot. A Zala Menti Vadászklub ügyvezető elnöke erről így nyilatkozott: „Leginkább valószínű a külsősök megkeresése a társaságból, megtalálták a gyenge pontokat. És ezek a gyenge pontok segítettek vadidegen embereket is többek között hozzájutni a területhez és az itteni vadászathoz”. A német származású üzletemberre, Michael Lükére gondolt, akinek a neve egy fegyvergyártó céghez kötődik, és az egyik budapesti kiállításon Semjén Zsolttal és Fazekas Sándorral nézegetett korábban a vadászfegyvereket.

A jogi háttér itt is ködös, Tulok Violetta jogász szerint bizonytalan jogi környezetet támaszt a kormány, ez pedig hátrányosan érinti a korábbi vadásztársaságokat. Mint mondta: „Én azt látom, hogy most olyan vadászok kerültek elő, akiknek kapcsolataik vannak, pénzük van, és mindent szeretnének megtenni, elvinni… nem… nem tudom…!”

Hasonló történt a Somogyacsai Vadásztársaságnál is, amely területének jobb része egy volt honvédelmi államtitkárhoz köthető társasághoz került. Szintén a szétdarabolás áldozata lett a Sárvári Mezőgazdasági Zrt. 14 ezer hektára Fideszhez köthető emberekkel. Lázár János is képbe került, ő Csongrád megyében, ahol a legnagyobb, 18 ezer hektáros vadászterület került a Návay Kornél Vadásztársasághoz, ennek tagja a kancelláriaminiszter.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

De miért Új Kenyér ünnepe?

Minden évben augusztus 20-án csodálatos tűzijáték borítja be hazánk egét, és ünnepel az egész ország. …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: