Otthon / Friss hírek / Hallgatói világfórumot rendez a sportról a Testnevelési Egyetem

Hallgatói világfórumot rendez a sportról a Testnevelési Egyetem

Két év múlva Budapesten rendezik meg a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) hallgatói fórumát.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) hétfői tájékoztatása szerint a MEFS és Testnevelési Egyetem a MozduljRá! program keretében közösen nyerte el a rendezési jogot.
A kétévente sorra kerülő esemény a 174 tagországot tömörítő FISU második legnagyobb rendezvénye az Universiade mögött. A megújuló Testnevelési Egyetemen a fiataloknak és fiatalokról szóló találkozón a FISU 70-80 tagországából érkező mintegy 400 résztvevő egyezteti elképzeléseit az egyetemi sport jövőjéről, a felmerülő problémákról. A résztvevők a tapasztalatcserék során követendő példákat és jó gyakorlatokat is megismernek majd, köztük a magyar “Diákváros Koncepciót” is.
“A Testnevelési Egyetem szakmailag a világ élvonalába tartozik, így nagy öröm számunkra, hogy megrendezhetjük a világ egyik legnagyobb sportszakmai konferenciáját – mondta Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora. – Külön megjegyzem, hogy a FISU Fórumon fontos cél a fiatal szakemberek közötti kapcsolatok erősítése, szakmai tudásuk fejlesztése, amely a TE egyik legfontosabb feladata. 2020-ra az Egyetemünk infrastruktúrájában is megújul, így méltó módon fogadhatjuk majd mintegy 80 ország delegáltjait.”

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Hároméves afrikai származású gyereket szállították kórházba, miután szülei nemiszerv-csonkítással próbálkoztak otthon

Egy hároméves gyereket kellett sürgősen kórházba szállítani a Londonban, mert szülei nemiszerv-csonkító műtéttel próbálkoztak otthon- …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: