Otthon / Friss hírek / Ha választás, akkor Erzsébet-utalvány? – A Fidesz ismét megvásárolná a nyugdíjasokat
A Magyar Posta Zrt. munkatársa a nyugdíjasoknak szánt Erzsébet-utalványokat tartalmazó borítékot és Orbán Viktor miniszterelnök köszöntõ levelét kézbesíti Budapesten 2016. december 13-án. Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Ha választás, akkor Erzsébet-utalvány? – A Fidesz ismét megvásárolná a nyugdíjasokat

Ismét Erzsébet-utalványokat oszthat a kampány a nyugdíjasoknak. A Népszava szerint a találgatás alapja, hogy jövő keddre összehívták az Idősek Tanácsát.

A lap nyugdíjas körökből származó információi szerint még húsvét előtt újabb Erzsébet-könyöradományra számíthatnak az idősek.

A találgatások szerint a kormány az elhúzódó tél kiadásaira hivatkozva próbálja majd ismét a nyugdíjasok kegyeibe vásárolni magát.

Az újabb fideszes kampányfogás hírének az ad hitelt, hogy jövő kedden délelőtt 11 órára összehívták az egyébként ritkán ülésező kormányzati befolyás alatta álló Idősek Tanácsát. A tanács nevében korábban is rendszeresen nyilatkozó Kusovszky Imréné a Népszavának azt nyilatkozta:

meghívót és várható napirendet nem kaptak, őt is telefonon hívták meg a tanácskozásra, de szerinte Orbán Viktor nem vesz majd részt a tanácskozáson.

Márpedig az utóbbi években ez akkor fordult elő, amikor a miniszterelnök valamilyen nagy bejelentésre készült nyugdíj-ügyben.

Karácsony Mihály, az Országos Nyugdíjas Parlament Egyesület vezetője a lapnak nyilatkozva ugyanakkor nem tartotta valószínűnek, hogy látványos pénzosztásba kezd a kormány, hiszen Hódmezővásárhely példája azt is megmutatta:

az ott kiosztott Erzsébet-utalványok ellenére hatalmasat bukott a Fidesz.

Az elnök “politikai vakságnak” tartaná, ha ezek után ilyen primitív módon akarnák megvenni a nyugdíjasokat, ezért szerinte inkább olyan típusú bejelentésre készülhet Orbán, mint például – a Jobbik által már hosszú ideje szorgalmazott – Férfi40, ami valójában nem kerülne pénzébe az államnak, hisz mostanában már a férfiak átlagos szolgálati ideje a nyugdíjba vonuláskor 38 és fél év körül van.

 

 

forrás:alfahir.hu

About hellodelsomogy

Check Also

Megszüntetheti a kormány a nemzeti vagyonkezelőt

Tiborcz István üzlettársa is távozhat – értesült a HVG. Megszűnhet jelenlegi formájában a nemzeti vagyonkezelő …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: