Otthon / Barcsi hírek / MERRE TOVÁBB, MAGYAR VIDÉK?

MERRE TOVÁBB, MAGYAR VIDÉK?

A kormánypárti jelölt egyetlen esélyes kihívója, a jobbikos Ander Balázs múltheti lakossági fórumai kapcsán ismét kritikaként fogalmazta meg, hogy sem a nagybirtok-rendszer uralma nem ért véget, sem a devizahitelesek problémáit nem oldotta meg a Fidesz. A néppárti képviselő így írt Facebook-oldalán:
Ugyan a zordra váltott időjárás nem kedvezett az ilyesféle tevékenységnek, de az elmúlt hét sem telt el lakossági fórumok nélkül, hiszen szerdától szombatig hét Dél- és Belső-somogyi településre is ellátogattam.
Igenis szükség van a változásra, mert nem igazságos, hogy miközben a nyárfaültetvényei miatt hírhedté vált Benetton-uradalom sok ezer hektáron terpeszkedik, addig a nagybirtok által fojtogatott Rinyaszentkirályról – más, normális lehetőség nem lévén – már minden tizedik lakos külföldön keresi a boldogulását.
Igenis hisszük, hogy a vidéki Magyarország legnagyobb erőforrása a föld, márpedig az, akinek sok van belőle, társadalmi felelősségvállalással kell, hogy viszonyuljon a környező települések és azok lakói felé.
Igenis szükség van a változásra, mert annak ellenére, hogy azt harsogja a kormányzati propaganda, megoldották a devizahitelesek gondjait, a valóságban nagyon sokan úgy érzik, nemhogy az út szélén hagyták, hanem egyenesen belelökték őket az árokba… Mert ha nem modernkori adósrabszolgának, akkor minek nevezze magát az a fiatal családapa, aki a banki csalás által elszabadult törlesztőrészletek miatt, a hét napjaiból hetet kénytelen végigrobotolni, s pihenésre negyedévente csak egy napon gondolhat. Mert dolgozni kell látástól-vakulásig, nehogy vigye a bank a házat, nehogy a végrehajtók rátegyék mocskos mancsukat a családi fészekre.
És igenis szükség van a változásra, mert a kisebb települések önkormányzatiságát meg kell őrizni! Nem szabad megengedni, hogy a vidékben csak problémát és kevés szavazót látó technokrata nagypolitika letörölje Árpád-kori, még a török időket is átvészelő falvainkat a térképről!
Köszönöm a fórumokat megtisztelő polgármesterek bizalmát, köszönöm, hogy együtt gondolkodhattunk, mert lehet ugyan, hogy nem egy mezben focizunk, de igenis közös csónakban evezünk. Szeretjük szűkebb pátriánkat, a szebb jövőre szomjazó Somogyország belső- és déli részeit, s ki-ki a maga módján, a maga eszközeivel, de megpróbál érte tenni, hogy térségünk ne váljon süllyedő Atlantisszá.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Megtalálták a gyékényesi tóba fulladt nő holttestét

Hétfő este bukkantak rá a tóban annak a nőnek a holttestére, akinek az eltűnését még …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: