Otthon / Dél-somogyi hírek / HA ÖSSZEFOGUNK, AKKOR A FIDESZ DÉL-SOMOGYI BÁSTYÁJA IS LEDÖNTHETŐ! EGYÜTT GYŐZNI FOGUNK! – Ander a baloldali szavazók voksaira is számít

HA ÖSSZEFOGUNK, AKKOR A FIDESZ DÉL-SOMOGYI BÁSTYÁJA IS LEDÖNTHETŐ! EGYÜTT GYŐZNI FOGUNK! – Ander a baloldali szavazók voksaira is számít

Ander Balázs, a legerősebb ellenzéki párt jelöltje brutális tempót diktál riválisainak. Kampányidőszakon kívül sem volt láthatatlan, de a választások közeledte együtt jár a hagyományos lakossági fórumok felpörgésével is. Péntek délelőtt a hét első felének összegzését kértük tőle.

HDS: – Az egyik helyi hírportál is leközölte, Karácsony Gergely szerint Dél-Somogyban is a DK jelöltje a Fidesz igazi kihívója. Ön egy pikírt megjegyzéssel kommentálta az ügyet, miszerint Karigerinek erős volt a somogyi pálinka…

Ander: – Igen. Valami ilyesmit írtam. Lehet, a híres Gyenesei pálinkárium valamelyik világremeke ártott meg Karácsony úrnak. Megértem, hogy kampány van és mindenki mondja a magáét, de azért még nem kell hülyének nézni a választópolgárokat sem.

HDS: – Abban bízik, hogy a baloldali szavazók nem a DK-s, hanem önt, a jobbikos jelöltet fogják támogatni?

Ander: – Nem csupán bízom benne, hanem tudom, hogy így lesz. Persze, van egy meggyőzhetetlen kemény mag, amelyik számára Gyurcsány az isten, de a baloldali értékrenddel rendelkező polgárok jelentős része nem fogja lenyelni azt a békát, hogy nem szocialista, hanem DK-s jelölt indul a térségben. Nagyatádról rengeteg ilyen megkeresést kaptam. Az ottani, kormányváltást akaró szocialisták közül  sokan inkább fognak szavazni rám, semmint a barcsi DK- jelöltre. Tudja ezt mindenki. Nincs ebben semmiféle hadititok. Nem szeretem a ködösítést, meg nem szeretek mellébeszélni sem. Kimondom hát itt is.

HDS: – Van még ennek más magyarázata is?

Ander: – Dél- és Belső-Somogy halmozottan hátrányos helyzetbe taszított lakóinak is elege van a kormány szociálisan érzéketlen, antidemokratikus és korrupt uralmából. Egy ideig a Jobbik csupán a legerősebb ellenzéki párt és a legerősebb ellenzéki alternatíva volt. Mára azonban világossá vált, hogy a néppárti Jobbik már nem csupán a legerősebb, hanem – túlzás nélkül állíthatom – az egyedüli kormányváltó alternatíva. Ezt felismerve, a lakossági fórumokon is egyre több baloldali polgár biztosít a támogatásáról, hiszen tudják: az Orbán-kormányt leváltani csak úgy lehetséges, ha a legerősebb, egyedül esélyes ellenzéki jelöltet támogatják voksaikkal. A Jobbik Érdekvédelmi Munkacsoportjának vezetőjeként bízhatnak bennem, mert szavazataik nem vesznek el, azok olyan helyre, olyan jelölthöz kerülnek, akik szívén viseli a dolgozó emberek sorsát is.

HDS: – Hétfőtől csütörtökig nyolc lakossági fórumot tartott. Bakházán és Háromfán már ’14-ben is győzött a Jobbik, de Bolhón, Vízváron, Vésén, Inkén, Jákóban és Csökölyben is messze az országos átlag fölött szerepeltek.

Ander: – A jákói vagy inkei 30 százalék feletti eredmény jó kilátásokkal kecsegtet minket. Lesz az még több is! ’14 volt az alap, akkor felismerték az ottani szavazók is, hogy a Jobbik a második erő, és ha a hódmezővásárhelyi példa ragadós lesz, akkor tudni fogják az ott élők, hogy ki az egyedül esélyes ellenzéki jelölt. Futtathatja a Fidesz bármennyire is a DK-t… Esetleg a barcsi Spar parkolóban elhelyezett fideszes plakátrengetegből is beáldozhatnak párat, ahol majd arról győzködik az embereket, hogy nem a Jobbik, hanem a DK a legerősebb ellenzéki erő errefelé… Legalább nem kell majd humorista haknibrigádokat hívniuk ide ahhoz, hogy megnevettessék a lakosságot.

 

HDS: – Nem fél attól, hogy jön a kormánypárti huhogás, miszerint össze akar borulni a baloldallal?

Ander: – Az egymást váltó kormányok által a térképről is letörölt régió, azaz Barcs, Csurgó, Kadarkút, Nagyatád térségének, tehát a 77 települést felölelő somogyi 2-es választókerületnek a jobbikos országgyűlési képviselő jelöltjeként magam is úgy gondolom, hogy történelmi szövetségre van szükségünk a választási győzelemhez, és utána ugyanerre a történelmi szövetségre van szükségünk szűkebb hazánk, a szebb jövőre váró Dél- és Belső-Somogy felemeléséhez is. Vona Gáborhoz hasonlóan ezért  én is úgy vélem, engem nem az érdekel, hogy ki a jobboldali és baloldali, nem az érdekel, hogy ki idős, középkorú vagy fiatal, nem az érdekel, ki hol él, hogy gazdag vagy szegény, hogy munkás vagy értelmiségi. Nem. Engem egyetlenegy dolog érdekel. Akarja-e velünk együtt leváltani ezt a kormányt, és utána részt akar-e venni a nyugodt és békés építkezésben? Magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel. Ha a válasza erre a kérdésre az, hogy igen, akkor mi összetartozunk. Akinek pedig mindez nem tetszik, az ássa csak tovább az árkokat és huhogjon kedvére.

HDS: – Mik voltak a legégetőbb kérdések?

Ander: – A fórumokra ellátogató négy polgármester – nosza, lehet találgatni, kik voltak, lehet strigulázni meg fekete pontokat osztogatni nekik – leginkább a falvak önkormányzatiságát féltette.

HDS: – Alappal?

Ander: – Ha a Jobbik kerül kormányra, akkor ilyesmitől nem kell félni. Számunkra az összes település egy-egy kisebb vagy nagyobb bástya a megmaradásért folytatott küzdelemben. Számunkra a vidék nem középkori csökevény!

HDS: – És a lakosság részéről melyek a leginkább megoldásra váró problémák?

Ander: – Volt ugyan olyan fórumomra látogató is, aki felmondta az Andy Vajna-féle TV2 gagyihíradójának minden hazugságát, és olyan dúsgazdag helyi nagygazda is, aki szerint a magyarok nem tudnak örülni a kicsi eredményeknek, és ezért elégedetlenkednek mindig, és különben is, soros-migráns, migráns-soros, soros-migráns… De ezt leszámítva teljesen általános panasz, hogy a munkalehetőségeknek még mindig igencsak szűkében van a térség, az úthálózat délre haladva pedig egyre cudarabb állapotba kerül. A diagnózis és a lehetséges megoldás is egyértelmű: az ország kettészakadt, és szomorú, de a mi térségünk sem a naposabb oldalra került… Ha a reménytelen süllyedést, az ilyen aprófalvas-kistelepüléses vidékek teljes kiürülését és elnyomorodását, városkáink hanyatlását meg akarjuk fékezni, akkor gyökeresen eltérő vidékpolitikára van szükség.

HDS: – Nincs mit hozzátennünk. Talán csak annyit, hogy jó lenne, ha végre mások is meghallanák az évtizedek óta szőnyegbombázással pusztított, máról holnapra tengődő magyar vidék, a cseléd- vagy páriasorba kényszerített falusi vagy kisvárosi lakosság panaszait!

P.R

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Megtalálták a gyékényesi tóba fulladt nő holttestét

Hétfő este bukkantak rá a tóban annak a nőnek a holttestére, akinek az eltűnését még …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: