Otthon / Friss hírek / Felmerülhet a nemzetbiztonsági kockázat – összehívták a Kósa-milliárdok miatt a bizottságot
A kép forrása: internet

Felmerülhet a nemzetbiztonsági kockázat – összehívták a Kósa-milliárdok miatt a bizottságot

Március 20-ára összehívták a parlament Nemzetbiztonsági bizottságát Kósa Lajos titokzatos 1350 milliárdja miatt. Mirkóczki Ádám fontosnak nevezte a döntést, a testület jobbikos tagja szerint ugyanis az ügyletnek lehet nemzetbiztonsági relevanciája, attól függően, hogy kitől és honnan származik ez az összeg.

Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke közleményben tudatta:

„a Nemzetbiztonsági bizottságnak tisztáznia kell a sajtóban megjelent, Kósa Lajos kötvényjegyzésével kapcsolatos állításokat.”

Ennek érdekében március 20-ára összehívta “az Országgyűlés legfontosabb bizottságát”.

Mirkóczki Ádám lapunk érdeklődésére elmondta, támogatja a grémium összehívását, szerinte ugyanis sok a még tisztázandó kérdés. A jobbikos országgyűlési képviselő leszögezte,

nemzetbiztonsági relevanciája is lehet Kósa Lajos 1350 milliárdjának, attól függően, hogy ez az összeg kitől, és honnan származik, illetve hogy milyen szándékkal keresték meg a fideszes politikust.

Mint mondta, ezeket a kérdéseket tisztázni kell.

“De nincsenek illúzióim”

– sóhajtott fel Mirkóczki Ádám arra a kérdésünkre, hogy mit vár a március 20-ai üléstől. Felidézte, a Nemzetbiztonsági bizottság legutóbbi üléseiből Németh Szilárd politikai bohózatot csinált, megakadályozva az érdemi munkát. A kormányváltásra készülő párt politikusa úgy látja, a Fidesz Kósa Lajos meghallgatását ugyanígy meg fogja gátolni.

About hellodelsomogy

Check Also

Megszüntetheti a kormány a nemzeti vagyonkezelőt

Tiborcz István üzlettársa is távozhat – értesült a HVG. Megszűnhet jelenlegi formájában a nemzeti vagyonkezelő …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: