Otthon / Friss hírek / Fideszes kapcsolatok nélkül ma Magyarországon nem lehet sikeres vállalkozást indítani
A kép forrása: internet (illusztráció)

Fideszes kapcsolatok nélkül ma Magyarországon nem lehet sikeres vállalkozást indítani

A kormánypárti szavazók egyharmada gondolja így. A Republikon Intézet a 24.hu megbízásából vizsgálta az emberek hozzáállását a korrupcióhoz.

Nem meglepő, hogy az ellenzéki választók jóval nagyobb problémának tartják a jelenlegi korrupciós helyzetet, és annak hatásai is jobban zavarják őket, mint a fideszeseket. A Republikon Intézetnek a 24.hu megbízásából készüllt felmérése szerint a Jobbik támogatóinak, illetve a baloldali, liberális szavazóknak a több mint kétharmada komoly problémának tartja a korrupció jelenlegi mértékét és annak következményeit.

A Fidesz-szavazók viszont a 24 cikke szerint sokkal megosztottabbak a kérdésben. Miközben megengedőbben viszonyulnak a korrupció jelenlegi szintjéhez, mint az ellenzéki szavazók, több esetben nem tudtak egyértelműen nemet mondani arra, hogy a kormánynak is nagy szerepe van a helyzet kialakulásában. 34 százalékuk szerint például az országot teljesen átszövi a korrupció, és 31 százalék szerint ez már az ország működését veszélyezteti.

Azt a fideszesek 43 százaléka is elismeri, hogy manapság csak megfelelő kapcsolatokkal lehet elérni valamit, 32 százalékuk szerint pedig fideszes kapcsolatok nélkül nem lehet sikeres vállalkozást indítani. A baloldali szavazóknál ez az arány 70, illetve 67 százalék, a jobbikosoknál pedig 75, illetve 66 százalék.

 

 

forrás hvg.hu

 

 

 

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Hogy kerül egy gyerek a Sziget fesztiválra?! Az áldozathibáztatás nálunk nemzeti sport.

“Reggelenként például közös jóga, délutánonkén, 1-től 3-ig agyagozás a Kézműves Menedékben, 3-tól 7-ig Vándor Vurstli, …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: