Otthon / Dél-somogyi hírek / KIK SZAVAZTAK ANDERRA? KIK SZÁSZFALVIRA? MINÉL FEJLETLENEBB, SZEGÉNYEBB, ISKOLÁZATLANABB, ANNÁL INKÁBB FIDESZES…
A kép csak illusztráció

KIK SZAVAZTAK ANDERRA? KIK SZÁSZFALVIRA? MINÉL FEJLETLENEBB, SZEGÉNYEBB, ISKOLÁZATLANABB, ANNÁL INKÁBB FIDESZES…

A kérdés persze így igen-igen sarkított, mivel pedig nem akarunk a fideszbérenc sajtó mindent brutálprimitíven leegyszerűsítő, csak fekete-fehér ellentétpárokban “gondolkodni” képes színvonaltalanságára zuhanni, ezért lassan írjuk, hogy mindenki megértse: tisztelet a kivételnek.

De ha a nagy számok törvénye érvényesül valahol, akkor az pont egy ilyen választás. Mi meg nem vagyunk hajlandók valamiféle fideszes tabuktól rettegve, a politikai korrektségtől való félelmünkben telisz.rt gatyával nem meglátni azt, ami csak annak nem nyilvánvaló, akinek a lábmérete is nagyobb az IQ-jánál…

Meg aztán már az index is megírta, hogy:

“Szegénység és falvak: innen jön a Fidesz-kétharmad. Nem csalás, nem ámítás: a falvakban nyerte meg fölényesen a választást a Fideszt, egy minden korábbinál szétszakadóbb országban.

Minél fejletlenebb, annál inkább fideszes.

És végül egy másik meghatározó összefüggés: minél szegényebb, iskolázatlanabb, fejletlenebb egy település, annál nagyobb arányban szavaztak a Fideszre az ott élők. Erre a tényre nyilván markánsan különböző magyarázatok, tudományos és politikai értelmezések fűzhetők rá: lehet mondani, hogy a tájékozatlanság, a propagandának való kitettség volt a lényege a Fidesz-hatásnak; vagy hogy a szegény falvakban nagyobb a kiszolgáltatottság, a politikai igazodási kényszer…”

Aki a teljes cikkre kíváncsi, az a linkre kattintva megteheti:

https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/04/10/orszagszakadas_amig_a_fidesz_elkisgazdasodni_a_baloldal_kinyirta_magat_videken/

De aki szociohorrort akar látni, az megnézheti a nemzeti1tv videóját is. Vigyázat! Csak erős idegzetűeknek!

https://www.facebook.com/nemzeti1tv/videos/981383552017112/UzpfSTU2MjE1MDI3MDg0NzIyMDo1ODAyODg0MTkwMzM0MDU/

 

Aki nem lusta, és veszi a fáradtságot, az megnézheti, hogy természetesen még a legszegényebb, leginkább romák által lakott településen is volt olyan, aki Anderra szavazott. És természetesen a viszonylag legjobb helyzetben lévő településen is olyan, aki Szászfalvira.

DE EGY VÁLASZTÁSON A TRENDEK ÉRVÉNYESÜLNEK. ÉS PONT.

 

Nézzük a helyi példákat! Kigyűjtöttük a három-három legszembetűnőbb példát.

Barcs és Nagyatád a választókerület két legpolgárosodottabb települése. Ander győzött is mindegyikben. Barcson a szavazópolgárok 48, Nagyatádon pedig 49,5 százaléka őrá adta a voksát. De a nem éppen szegénységéről, vagy elmaradottságáról és iskolázatlan lakóiról híres Kaszóban is ő győzött 44 %-kal. Ezzel szemben Szászfalvi Barcson csak 40, Nagyatádon csupán 37, Kaszóban pedig mindössze 42 százalékot kapott. (Kivételes eset Vízvár. Probléma itt is dögivel van, de a vízváriak 52 percentje mégis Andernek szavazott bizalmat. Talán nem elfeledve, hogy iskolájuk felső tagozatának ügyében az egyéni képviselő – Szászfalvi – a listás Anderrel szemben, nem nagyon hallatta a hangját. Pedig illő lett volna…)

Szóval, működik a papírforma. A körzet két legnagyobb városának lakossága a jobbikos Andert, nem pedig a fidesz-kdnp-s Szászfalvit akarta. Egyébként százalékosan is ezeken a helyeken kapta ander a legtöbb voksot.

De akkor most lássuk azt ahárom, nem pont virágzó gazdaságáról, és nem is a pompás szociokulturális mutatókról nevezetes, nagyon magas arányban cigányok által lakott települést, ahol Ander a legrosszabb eredményeit érte el.

Kőkút: Ander 5, Szászfalvi 77 százalék.

Gige: Ander 9, Szászfalvi 68 százalék.

Somogyaracs: Ander 10, Szászfalvi 54 százalék. (Itt erős volt az Opre Roma Párt jelöltje is.)

Félelmetes! A legnagyobb nyomor és kiszolgáltatottság fészkeiben továbbra is a Fidesz tarolt! Pedig egészen bizonyos, hogy ezek azok a helyek, ahol a legkevesebb narancsot fogyasztják…

Nagyon érdekes még a külföldön (tehát nem az elszakított területeken, hanem Németországban, Angliában stb.) dolgozó-tanuló szavazók, és az átszavazással voksolók (ők azok, akik például nagyatádiak vagy csurgóiak, de  tegyük fel, Szegeden tanulnak, és noha akartak szavazni, de nem akartak vagy tudtak csak ezért április 8-án hazajönni) jelöltválasztása is.

Ezek az emberek zömmel agilis fiatalok, akik érdeklődnek a közélet kérdései iránt, akiket nem lehet agymosó propagandával elkábítani, akik ugyan lehet, hogy nem akarnak migránsokat, de azért annál nagyobbak voltak a politika felé támasztott igényeik, hogy ezzel meg egy szatyor kajával bárki le tudja kenyerezni őket.

Szóval, zömmel világlátott, nyitott, az életükkel valamit kezdeni akaró fiatalabb szavazókról van szó.

Az ő köreikben a jobbikos Anderra 1099-en, a kormánypárti Szászfalvira 730-an, a DK-s Remesre pedig 155-en voksoltak.

A cikkünk címében megfogalmazottak tehát erről az oldalról is megerősítésre leltek.

 

Az eredményekkel kapcsolatban Ander egyébkén így fogalmazott fb-oldalán:

“Igen, óriási az értetlenkedés.

Rengetegen csalódottak vagyunk, hogy ez miként történhetett.

Mert nagyon sokan szavaztak a Jobbikra, de akkor hol van most a Fideszre voksoló ujjongó tömeg?

Jómagam még a lakossági fórumaimon is hangsúlyoztam, hogy számomra egy legitim politikai álláspont Orbánt, a Fideszt, a kormányt szeretni, noha minden erőmmel azon vagyok, hogy leváltsuk ezt a garnitúrát. Viszont mindenkinek szíve joga, hogy oda rakja a szavazatát, ahová akarja, ezt pedig illik tiszteletben tartani. Nagyon sok ilyen becsületes fideszes szavazót ismerek, nem róluk fogok beszélni – illetve ha igen, akkor csak úgy, mint honfitársaimról, akiknek más a politikai preferenciájuk -, nem őket ostorozom, és továbbra sem fogom őket valami polgárháborús pszichózis alapján egy ellenséges törzs tagjainak tekinteni.

De lássuk be azt is, hogy a Fidesz – a százmilliárdokból megtolt állami agymosodával, a brutális mozgósítással – olyan rétegeket is megmozdított, akiknek a szavazás semmit nem jelent, akik semmit nem tudnak a világról, akik csak azt tudták, hogy oda húzzák az X-et, ahová parancsolták, mert akkor nem gyün migráncs, akkor nem veszik el a segély, meg megkapja, amit ígértek neki, és vehet rajta egy újabb adag kannásbort.

Nekik ez az egész olyan, mintha csak sz@rni mentek volna. (Már bocsánat…) Úgy pottyantották ki magukból az X-et, mint a kulát szokás. Aztán már le is sz@rják az egészet. Mit érdekli őket, hogy ki győzött, ki nem. (Ismét hangsúlyozom, hogy nem a politikai ellentéteink dacára is tiszteletre méltó, normális Fidesz-szavazóról beszélek, és nem is en bloc a cigányságról – és innen is, újra köszönöm roma származású szavazatszámlálóim segítségét!)

Ezért vet szét minket a feszültség. Azért, mert a közélettel nem foglalkozó, de most szervezetten leszállított, szaré’-húgyé’ megvett emberek szavazata pont annyit ér, mint azoké, akik építeni akarják ezt az országot, azoké, akik gyermekeiknek egy szebb jövőt szeretnének, egy élhető, boldog, versenyképes, normális hazában, ahol otthon vagyunk.

Ui.: És igen, az első düh elmúltával nekünk feléjük is a lehető legnagyobb megértéssel kell fordulnunk, és rá kell döbbenteni őket, hogy a vegetatív léten kívül van egy boldogabb élet is. Ami ha már őket nem is érinti meg, akkor legalább a gyermekeik és unokáik számára…

B.Cs.

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Megtalálták a gyékényesi tóba fulladt nő holttestét

Hétfő este bukkantak rá a tóban annak a nőnek a holttestére, akinek az eltűnését még …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: