Otthon / Friss hírek / A migránskampány alatt is folyamatosan fogadja be a menekülteket a magyar állam

A migránskampány alatt is folyamatosan fogadja be a menekülteket a magyar állam

Közben megnyerték a választást a rémisztgetéssel.

Idén jóval kevesebb menekültügyi eljárásra került sor február végéig, mint tavaly, pozitív elbírálásban mégis ötször többen részesültek – írja a Mfor.hu.

2018 első két hónapjában összesen 477 menekültügyi eljárást folytatott le, melyek 40 százalékában a kérelmező számára pozitív döntés született. Vagyis valamilyen státuszban de a hatóság 191 menekültet fogadott be – derül ki a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal statisztikájából. 2017 első két hónapjában a lefolytatott 3028 eljárás során mindössze 38 esetben (az eljárások 1,2 százalékában) született pozitív döntés. Még érdekesebb, hogy a menekülthullám utáni időszakban, 2016 január-februárjában sem fogadtunk be annyi menekültet, mint idén. Akkor 110 esetben született pozitív döntés a hatóság részéről, ami a lefolytatott több mint 27 ezer eljárás 0,4 százaléka.

Idén a 191 “elfogadott” menekült közül a legtöbbet, 168-at oltalmazottként ismert el a hatóság, 12-t befogadottként, 11 személyt pedig menekültként. Utóbbiak esetében lehet szó arról, hogy állampolgárságot kapnak.

forrás:alfahir.hu

 

 

About hellodelsomogy

Check Also

Megrovást kapott pártjától Molnár Gyula, az MSZP volt elnöke

Megrovást kapott az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsától Molnár Gyula volt pártelnök – …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: