Otthon / Friss hírek / Európa egyre megosztottabb, Magyarország még inkább

Európa egyre megosztottabb, Magyarország még inkább

Az európai polgárok többsége úgy véli, országuk jobban megosztott, mint tíz évvel ezelőtt volt, s közel felük véli úgy, hogy társadalmuk egyre kevésbé toleráns. A magyarok többsége szerint az országban nagyon komoly különbségek alakultak ki az egyes rétegek között.

Az Ipsos Mori közvélemény-kutató cég a BBC megbízásából vizsgálta a megosztottságot és a toleranciát a világ 27 országában s az európaiak 66 százaléka válaszolta azt, hogy nőtt a megosztottság, s ezzel az eredménnyel az öreg kontinenst került a dicstelen első helyre. A válaszolók 44 százaléka szerint a politika miatt keletkeznek szakadékok a társadalomban, míg a britek fele az ország őslakói, illetve a bevándorlók között látnak komoly különbségeket.

A 27 ország válaszadónak háromnegyede nevezte országát megosztottnak, s a megkérdezettek harmada mondta azt, hogy most rosszabb a helyzet ezen a téren, mint egy évtizeddel korábban volt.

Európában 11 országot vizsgáltak – Belgiumot, Franciaországot, Lengyelországot, Magyarországot, Nagy-Britanniát Németországot, Olaszországot, Oroszországot, Spanyolországot, Svédországot és Szerbiát ¬–  s Szerbia volt az, ahol a legnagyobb arányban – 93 százalékban – nevezték az országot megosztottnak. Ugyancsak itt volt a legmagasabb – kétharmados – azok aránya, akik szerint a társadalomban nagyon mély szakadékok vannak.

Magyarországnak is jutott egy első hely: itt mondták a legtöbben – 55 százalék azt, hogy az ország sokkal jobban megosztott, mint egy évtizeddel ezelőtt. Míg több országban – Nagy-Britannia mellett Németországban és Franciaországban is – azt mondták az emberek, hogy bevándorlók és az őslakosság között húzódik a legmélyebb szakadék, Magyarországon inkább a szegények és gazdagok közötti óriási különbségekről beszéltek az emberek.

 

 

forrás:hvg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Rendőrrel fenyegetett a biztonsági őr egy kisbabáját etető anyukát a plázában

Férjével és négy hetes kisbabájával ment nagybevásárlásra Pécsre egy közeli településről egy fiatal anyuka. Amikor …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: