Otthon / Barcsi hírek / A nagyatádi Fidesz megbuktatta Szászfalvit?
A kép forrása: 444.hu

A nagyatádi Fidesz megbuktatta Szászfalvit?

Már hetek teltek el a választások óta, hamarosan megalakul az új Országgyűlés, amelynek tagja lesz a listáról bejutott Ander Balázs és az egyéniben megválasztott képviselő, Szászfalvi László is. Sok minden tisztázódott, hiszen minden párt elkezdte elemezgetni, hogy valójában mi is vezethetett a Fidesz óriási kétharmadához, és mik voltak azok a hibák, amelyek hozzájárultak az ellenzék kevésbé jó szerepléséhez. Elsősorban a Fidesz által bitorolt, kutyaláncon tartott, az adóforintjainkból kitömött Köztévé, illetve a különböző Fideszes sajtóorgánumok jól működő agymosása az, ami sikeresnek bizonyult, főleg a vidéken, az aprófalvakban. A mocskos gyűlöletkampány győzedelmeskedett a tisztességessel szemben, az emberek félelmére hatva érte el a Fidesz-KDNP ezt a kimagaslóan jó szereplését április 8-án.

Nagyatádon másképpen alakultak az események, a Dél-somogyi kisvárosban nem okozott osztatlan sikert a Fidesz által folytatott agymosás, a nagyatádiak bölcsek és körültekintőek voltak a szavazással kapcsolatban, és jól láthatóan nem értettek egyet az elmúlt négy évben Szászfalvi László és a helyi Fidesz által folytatott politikával. Fontos szempont lehetett a voksoláskor az is, hogy a városban kevés a munkahely, éhbérért dolgoztatják az itt élőket, az utak állapota katasztrofális, a fiatalok elvándorlása óriási méreteket ölt, az egészségügy pedig szintén csak nagy nehézségek árán működik. Látszatintézkedések voltak jellemezőek, a város szépült, de munkahelyek nem létesültek, a fiatalok pedig folyamatosan vándorolnak el a más országba, illetve városba.

A nagyatádiak ezt felismerték, és tudták azt, hogy ki képviselte őket az elmúlt négy évben, és úgy is szavaztak április 8-án. Az meg más kérdés, hogy a falvakban miért lett olyan az eredmény, amilyen. Nagy valószínűséggel ott a Fidesz-KDNP mocskos kampánya hatott az ott élőkre, félelmet keltve bennük.

Nagy felelősség terheli a helyi választási eredmény miatt nagyatádi Fideszt, hogy a képviselőjük nagyon rossz eredményt ért el a városban. Ennek több oka is lehet: nulla jelenlét az utcán, rejtőzködés az emberek elől, leszámítva a kampányt, de akkor sem erőltették meg magukat, ugyanis az utcai politizálás nem az erősségük a városban. Arra is lehet következtetni, hogy a helyi vezetőjük nem a legalkalmasabb személy a  pozíciója betöltésére, mert ugyebár fontos, hogy egy politikai párt helyi elnöke hiteles és következetes legyen – sokszor keresse a nagyatádiakat, hogy az ott élők problémáit tolmácsolni tudja a megfelelő személynek, hogyha szükséges. Vélhetőleg a helyi Fidesz akkora zseni volt, akkora hozzáértéssel vágott neki a kampánynak, hogy megbuktatta Szászfalvit Nagyatádon, hiszen ez az eredmény erről tesz tanúbizonyságot, őket minősíti. Nem tudott a gőg és az arrogancia győzedelmeskedni, nem hatott a nagyatádiakra a Fidesz által folytatott negatív kampány, az ott élők felismerték, hogy hülyének nézte őket a kormánypárt.

Mi csak abban bízunk, hogy egyszer eljő az a nap, amikor országos és helyi szinten is megtisztul a politika, és végre emberszámba vesznek minden állampolgárt, mert most a lakosság megtévesztése zajlik – ehhez asszisztál a helyi Fidesz is.

 Végül, de nem utolsó sorban azt tudjuk tanácsolni, hogy a nagyatádi Fidesz vezetése vizsgálja meg a lelkiismeretét, bánja meg bűneit, ahogy azt  a jó keresztények szokták tenni!

About hellodelsomogy

Check Also

A háza előtt rabolták ki az utcán a marcali férfit

Az ügyészség rablás miatt emelt vádat azzal a fiatalkorú vádlottal és felnőtt korú társával szemben, …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: