Otthon / Csurgói hírek / A FIDESZNEK NEM SIKERÜLT MEGTÖRNIE A DÉL-SOMOGYI ELLENÁLLÁST

A FIDESZNEK NEM SIKERÜLT MEGTÖRNIE A DÉL-SOMOGYI ELLENÁLLÁST

A választások egyértelművé tették, hogy a Dél- és Belső-Somogy 77 települését felölelő 2-es választókerületben két számottevő politikai erő létezik: a Fidesz és a Jobbik.

A fideszes Szászfalvira 20.000-en, a jobbikos Anderra 15.000-en, a baloldali összefogás (MSZP-DK) jelöltjére pedig alig kétezren szavaztak. Világossá vált, amit mindenki tudott, vagy a Jobbik fogja leváltani a kormányt, vagy nyakunkon marad a NER nernyikestül-mindenestül. A választások óta eltelt három hét sem telt el tétlenül, mint azt a Jobbik választókerületi elnökétől, Ander Balázstól megtudtuk.

Az építkezés gőzerővel folyik, az inaktív szervezetek újjáalakítása, megerősítése már most elkezdődött annak érdekében, hogy a ’22-es választásokra egy sokkal sűrűbb szervezeti háló fogja össze Somogyország déli részének településeit, s az április 8-án elért 38 százalék feletti eredmény tovább javuljon.

A választási győzelem kulcsa az egyéni körzetek megnyerése – mondta a pártja 106 egyéni jelöltje közül a nyolcadik legjobb eredménnyel büszkélkedő ellenzéki politikus, aki a 2014-es 8000 voksát mostanra csaknem megduplázta. Ander telefonos érdeklődésünkre elmondta, hogy hisz a módszeres építkezés sikerében, hisz abban, hogy a Fidesz leváltható. Persze sokkal többet, sokkal jobban kell dolgozni, és brutális mértékben meg kell erősíteni a falusi szervezeti hálózatot.

Mint elmondta, ha a kicsi Vízvár és Kaszó mellett a térség két legjelentősebb városában, Nagyatádon és Barcson is fölényes győzelmet lehetett aratni a kormánypárti jelöltön, akkor ez kitartó munkával megismételhető a legtöbb kisebb településen is.

Sokan persze roppant csalódottak a választás eredményei miatt, de a harcot nem szabad feladni, véli a jobbikos honatya, aki felidézte azokat az időket, amikor még összesen csupán hét ember merte felvállalni Somogy déli részén, hogy tevőleg részt vesz a párt küzdelmeiben. Azóta másfél tucat szervezet, több száz aktivista, és 15.000 szavazó által alkotott erős politikai közösséggé nőtték ki magukat, amelyik további kitartó munkával igenis győzelemre van ítélve.

Ennek a konstruktív építkezésnek a jegyében került sor az inaktivitás miatt gyengélkedő szerezetek újjászervezésére, megerősítésére.

Bolhón Kiss József lett a szervezet frissen megválasztott elnöke, Kadarkúton pedig az 1992-2010 közötti szolgálati ideje alatt 18 év katonai tapasztalatot felhalmozó és számos külföldi missziót megjárt Keresztes József. Az átszervezést követően Csurgón elkötelezett belépőkkel duplázódott meg a tagok létszáma, és Marton Sándor személyében a térség harmadik legnagyobb településén működő Jobbik szervezet is új vezetőt kapott a külföldi munkavállalása miatt akadályozott régi helyett.  Kaposfőn is új szervezet alakult, aminek elnökévé Mező Pétert választotta a tagság.

Oldalunk – nem titkolt módon – továbbra is lelkes támogatója a kormányváltásnak, ezért örömmel adunk majd hírt az új és új szervezetek megalakulásáról.

 

P.R

About hellodelsomogy

Check Also

Szokatlan időjárási jelenség közelít Magyarország felé

Szerdán több megyében erős szél várható, de szokatlan módon a levegő nem fog lehűlni. Erős …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: