Otthon / Csurgói hírek / A FIDESZNEK NEM SIKERÜLT MEGTÖRNIE A DÉL-SOMOGYI ELLENÁLLÁST

A FIDESZNEK NEM SIKERÜLT MEGTÖRNIE A DÉL-SOMOGYI ELLENÁLLÁST

A választások egyértelművé tették, hogy a Dél- és Belső-Somogy 77 települését felölelő 2-es választókerületben két számottevő politikai erő létezik: a Fidesz és a Jobbik.

A fideszes Szászfalvira 20.000-en, a jobbikos Anderra 15.000-en, a baloldali összefogás (MSZP-DK) jelöltjére pedig alig kétezren szavaztak. Világossá vált, amit mindenki tudott, vagy a Jobbik fogja leváltani a kormányt, vagy nyakunkon marad a NER nernyikestül-mindenestül. A választások óta eltelt három hét sem telt el tétlenül, mint azt a Jobbik választókerületi elnökétől, Ander Balázstól megtudtuk.

Az építkezés gőzerővel folyik, az inaktív szervezetek újjáalakítása, megerősítése már most elkezdődött annak érdekében, hogy a ’22-es választásokra egy sokkal sűrűbb szervezeti háló fogja össze Somogyország déli részének településeit, s az április 8-án elért 38 százalék feletti eredmény tovább javuljon.

A választási győzelem kulcsa az egyéni körzetek megnyerése – mondta a pártja 106 egyéni jelöltje közül a nyolcadik legjobb eredménnyel büszkélkedő ellenzéki politikus, aki a 2014-es 8000 voksát mostanra csaknem megduplázta. Ander telefonos érdeklődésünkre elmondta, hogy hisz a módszeres építkezés sikerében, hisz abban, hogy a Fidesz leváltható. Persze sokkal többet, sokkal jobban kell dolgozni, és brutális mértékben meg kell erősíteni a falusi szervezeti hálózatot.

Mint elmondta, ha a kicsi Vízvár és Kaszó mellett a térség két legjelentősebb városában, Nagyatádon és Barcson is fölényes győzelmet lehetett aratni a kormánypárti jelöltön, akkor ez kitartó munkával megismételhető a legtöbb kisebb településen is.

Sokan persze roppant csalódottak a választás eredményei miatt, de a harcot nem szabad feladni, véli a jobbikos honatya, aki felidézte azokat az időket, amikor még összesen csupán hét ember merte felvállalni Somogy déli részén, hogy tevőleg részt vesz a párt küzdelmeiben. Azóta másfél tucat szervezet, több száz aktivista, és 15.000 szavazó által alkotott erős politikai közösséggé nőtték ki magukat, amelyik további kitartó munkával igenis győzelemre van ítélve.

Ennek a konstruktív építkezésnek a jegyében került sor az inaktivitás miatt gyengélkedő szerezetek újjászervezésére, megerősítésére.

Bolhón Kiss József lett a szervezet frissen megválasztott elnöke, Kadarkúton pedig az 1992-2010 közötti szolgálati ideje alatt 18 év katonai tapasztalatot felhalmozó és számos külföldi missziót megjárt Keresztes József. Az átszervezést követően Csurgón elkötelezett belépőkkel duplázódott meg a tagok létszáma, és Marton Sándor személyében a térség harmadik legnagyobb településén működő Jobbik szervezet is új vezetőt kapott a külföldi munkavállalása miatt akadályozott régi helyett.  Kaposfőn is új szervezet alakult, aminek elnökévé Mező Pétert választotta a tagság.

Oldalunk – nem titkolt módon – továbbra is lelkes támogatója a kormányváltásnak, ezért örömmel adunk majd hírt az új és új szervezetek megalakulásáról.

 

P.R

About hellodelsomogy

Check Also

A nyugdíjak durván leszakadnak a bérektől, ha ez így megy tovább

A konvergenciaprogramból már kiolvastuk, hogy milyen látványos bérnövekedést hozhatnak a következő évek: De mire számíthatnak …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: