Otthon / Friss hírek / Németországban több százezren tüntettek a munkavállalói jogok erősítéséért
Supporters of the Pegida movement pictured during their weekly demonstration on January 25, 2015 in Dresden. Pegida is an acronym for 'Patriotische Europaeer Gegen die Islamisierung des Abendlandes,' which translates to 'Patriotic Europeans Against the Islamification of the West,' and has quickly gained a spreading mass appeal by demanding a more restrictive policy on Germany's acceptance of foreign refugees and asylum seekers.

Németországban több százezren tüntettek a munkavállalói jogok erősítéséért

 Több százezren vettek részt Németországban a szakszervezetek május elsejei felvonulásain, amelyeken mindenekelőtt a munkavállalói jogok erősítését követelték.

A szakszervezetek országos szövetségének (DGB) közleménye szerint a munkavállalói érdekképviseleteket összefogó szervezet csaknem 500 demonstrációján 340 ezren vonultak utcára.
A Szolidaritás, sokszínűség, igazságosság mottóval meghirdetett tüntetések szónokai kiemelték a digitalizáció jelentőségét, rámutatva, hogy az informatikai újítások terjedése és az értékteremtés egyre több ágazatot elérő automatizálása milliók életét változtatja meg.
Ezt a folyamatot csak a munkavállalói jogok erősítésével lehet úgy irányítani, hogy az egész társadalom javát szolgálja. Ezért  szélesíteni kell a munkavállalói oldal részvételi jogát a vállalatok vezetésében, és arra kell törekedni, hogy minden szektorban az összes dolgozót védje a kollektív szerződés intézménye – hangoztatták.
Május 1-je a szakszervezeti tüntetések mellett a nem ritkán erőszakba torkolló szélsőbaloldali megmozdulások napja is több német nagyvárosban, elsősorban Berlinben, ahol 5300 rendőrt vontak össze a demonstrációk és utcai fesztiválok biztosítására. Este 18.30-ig nem történt  nagyobb rendbontás. “A helyzet stabil, mindent ellenőrzésünk alatt tartunk” – közölte a német főváros rendőrsége.

 

About hellodelsomogy

Check Also

Nem csak jogosítványa nem volt, ittas is volt a homokszentgyörgyi férfi

A körzeti megbízottak 2018. július 17-én 16 óra 5 perckor Marietta puszta külterületén igazoltattak egy …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: