Otthon / Friss hírek / Remekeltek a somogyi pálinkafőzők
A kép forrása: internet (illusztráció)

Remekeltek a somogyi pálinkafőzők

Taroltak a somogyi pálinkafőzők a hétvégén a gyulai pálinkafesztiválon. A négynapos rendezvényen a legkülönlegesebb párlatok mutatkoztak be, a tüzes vizekre negyvenezren voltak kíváncsiak.-Írja a sonline.hu
 A pálinkaünnepen újdonságként bemutatták a Kárpát-medencei nemzeti összetartozás italát, amely anyaországbeli, vajdasági, felvidéki és erdélyi kajszi pálinkák házasításával született. A „Brillante 2018” Pálinka és Párlatversenyt az idén 19. alkalommal rendezték meg, összesen 843 mintát nevezett 22 kereskedelmi és 76 bérfőzde, valamint 89 magánfőző.
A megmérettetésen remekeltek a somogyi pálinkakészítők, kiváló eredményekkel, összesen három Championnal, 18 aranyéremmel, 18 ezüstéremmel, 28 bronzéremmel, valamint több külön díjjal erősítették Somogyország jó hírét.

A legeredményesebb a Gyenesei Pálinkárium képviseletében Kaszás Hajnalka magánfőző volt, aki két Champion minősítést gyűjtött be fekete berkenye és Othello törköly pálinkáival. Előbbivel elnyerte a verseny legjobb párlatának járó díjat is. Készítőjük, Kaszás Hajnalka megkapta a „Brillante 2018. legjobb magánfőzője” címet, amelyet V. Németh Zsolt államtitkártól vett át. A kaposvári óvodavezető összesen öt arany (fekete berkenye, Othello törköly, fekete noach szőlő, vadbodza és körte), valamint hat ezüst és egy bronz minősítést kapott.
A szintén kaposvári magánfőző Galántai János is remekelt, egy Champion díja mellett további négy aranyérmet (Cabernet Souvignon törköly, Kékfrankos törköly, Irsai törköly és borzag), hat ezüst és nyolc bronzérmet nyert.

A barcsi magánfőző Tóth Tamás Csaba is nagyszerű eredményt ért el. Hat arany érmet (cseresznye, kajszi, málna, szilva, Izabella szőlő és fekete noach szőlő), két ezüst és öt bronzérme önmagáért beszél.
A Zamárdi Zimek Pálinka Manufaktúra kereskedelmi főzde két aranyéremmel (kökény és szőlő-kései meggy vegyes), két ezüsttel és kilenc bronzzal elnyerte az Agrárkamara különdíját is. A csokonyavisontai bérfőzető Bürge Zsolt egy ezüst és két bronzéremmel, a kaposvári Licskai Csongor egy ezüstéremmel és a szintén kaposvári Láng Róbert egy bronzéremmel térhetett haza.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Drágább lesz a feles – roham indul a jó pálinkáért

A somogyi pálinkafőzők arra készülnek, hogy jövőre emelkednek az árak. A kereskedők és a vendéglátósok …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: