Otthon / Friss hírek / Tűzoltónap alkalmából országos elismerést kaptak a somogyiak
A kép forrása: internet (illusztráció)

Tűzoltónap alkalmából országos elismerést kaptak a somogyiak

Ünnepi állománygyűlést tartottak május másodikán Szent Flórián nap alkalmából a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A rendezvényen a katasztrófavédelem számos munkatársa vehetett át elismerést.
A Himnusz hangjai után  Fülep Zoltán tűzoltó ezredes, tűzoltósági főosztályvezető ünnepi beszédét az elmúlt évi tűzoltóünnep szónokának vezérszavaival kezdte: „Ahol a fájdalom, ott a segítség!” Az ezredes beszélt arról, hogy Szent Flórián, a tűzoltók és a kéményseprők védőszentje, megtestesítette mindazokat az eszméket, a segítségnyújtás akaratát, a bátorságot, a hősiességet és a bajtársiasságot, amelyek nélkül ma is elképzelhetetlen ez a hivatás. A rohanó idő ellenére ezek a jellemvonások kiállták az idő próbáját és ma is jelen kell lenniük a cselekedetekben. Hiszen ezek azok a tulajdonságok, ami miatt a társadalom széleskörű megbecsülését tudhatják magukénak a tűzoltók, jelentette ki Fülep Zoltán.

Az ezredes beszélt a munkához szükséges családi háttér biztonságáról is, és megemlékezett azokról a hősökről, akik életüket áldozták a bajbajutottakért, mások biztonságát előbbre tartották a magukénál, hivatásból, becsületből. Az ezredes beszéde végén megköszönte a társszervek, hozzátartozók, a tűzoltó bajtársak munkáját, nyugodt szolgálatot, erőt, egészséget kívánt.

A tűzoltónapi elismeréseket dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy adta át. Hosszú időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a főigazgató Szent Flórián Érdemjelet adományozott Oliás Gábor tűzoltó alezredesnek, a kaposvári katasztrófavédelmi kirendeltség tűzoltósági felügyelőjének; míg Gaál Attila tűzoltó alezredes, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főügyeleti osztályvezetője tűzoltósági tanácsosi címet vehetett át. Az ünnepségen főmunkatársi cím elismerésben részesült Gáborné Csonka Katalin, a siófoki katasztrófavédelmi kirendeltség ügykezelője.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Rendőrrel fenyegetett a biztonsági őr egy kisbabáját etető anyukát a plázában

Férjével és négy hetes kisbabájával ment nagybevásárlásra Pécsre egy közeli településről egy fiatal anyuka. Amikor …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: