Otthon / Friss hírek / Schiffer András kilépett az LMP-ből
A kép forrása: magyarnarancs.hu

Schiffer András kilépett az LMP-ből

Schiffer András, az LMP egyik alapítója és egykori társelnöke Facebook-oldalán jelentette be, hogy megszüntette tagságát a pártban. Azt írta, az utolsó csepp a pohárban számára az volt, hogy Szabó Szabolcs, a neoliberális Együtt képviselője csatlakozott az LMP parlamenti frakciójához.

Schiffer szerint a szabadkereskedelem előrenyomulásának megállítása, a szabad tőkeáramlás elé emelt szociális és ökológiai korlátok védelme egyszerre globális és nemzeti sorskérdés, és egyetlen igazi parlamenti sikerélménye 2016 júniusában az volt, hogy indítványára az Országgyűlés határozatot fogadott el a globális szabadkereskedelmi politika korlátozására.

Emlékeztet, hogy két hónappal később az EU-Kanada egyezményről szóló vitában „Szabó Szabolcs a fideszes Németh Zsolt tenyerébe csapott”, kijelentve, hogy „a szabadkereskedelem jó”. Ám Schiffer szerint a pártpolitikának addig van értelme, amíg jól azonosítható morális céloknak rendelik alá a taktikai szempontokat, és nem fordítva.

Az LMP közleményben reagált a hírre, amelyben köszönetüket fejezték ki Schiffer Andrásnak. Azt írják, ő tette le az ökopolitika alapjait Magyarországon, és az ő munkája is kellett ahhoz, hogy az LMP ma a régió legerősebb zöldpártja. Kilépését sajnálattal vesszük tudomásul, ugyanakkor sok sikert kívánunk neki a továbbiakban is – közölték.

 

forrás:24.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Hogy kerül egy gyerek a Sziget fesztiválra?! Az áldozathibáztatás nálunk nemzeti sport.

“Reggelenként például közös jóga, délutánonkén, 1-től 3-ig agyagozás a Kézműves Menedékben, 3-tól 7-ig Vándor Vurstli, …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: