Otthon / Friss hírek / Próbálkozhatunk, de ennél menőbb szelfit sosem fogunk készíteni
Kép: NASA

Próbálkozhatunk, de ennél menőbb szelfit sosem fogunk készíteni

A Nemzetközi Űrállomás csapata gyakran mutatja meg képek segítségével, hogy hogyan is telnek a mindennapok az űrben. Az egyik asztronauta ezúttal egy űrséta során készített űrszelfit osztott meg a Twitteren.-Írja a 24.hu

Az űrszelfit Ricky Arnold, a NASA asztronautája készítette – számol be az űrhivatal oldala. A kép május 16-án, egy hosszú űrséta alatt született. A művelet során Arnold egyik társával új fejlesztéseket telepített a Nemzetközi Űrállomásra.

A felvétel azért is érdekes, mert az űrhajós sisakján a Föld tükröződik. Ilyen szögből viszonylag ritkán látni az égitestet.

Különleges egy kilátás a mi egyetlen bolygónkra

– írta Arnold bejegyzésében.

Kép: NASA

Az asztronauta társával, Drew Feustellel több mint hat órán át dolgozott az állomáson kívül, hogy befejezzék a hűtőrendszer fejlesztését és telepítsék az új kommunikációs berendezést. Az eszközt a jövőben a kereskedelmi járművek dokkolásakor fogják használni.

A Nemzetközi Űrállomás legénysége gyakran mutatja képek segítségével, hogy milyenek is a mindennapok az állomáson.

Az asztronautáknak és kozmonautáknak köszönhetően már láthattuk, hogy miként fest az űrből a sarki fény és a napfelkelte, de azt is megtudhattuk, hogy az űrhajósok időnként porszívón lovagolva vagy fidget spinnert pörgetve ütik el az időt.

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Hároméves afrikai származású gyereket szállították kórházba, miután szülei nemiszerv-csonkítással próbálkoztak otthon

Egy hároméves gyereket kellett sürgősen kórházba szállítani a Londonban, mert szülei nemiszerv-csonkító műtéttel próbálkoztak otthon- …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: