Otthon / Friss hírek / Fenntarthatósági napot szervez a Magyar Természettudományi Múzeum

Fenntarthatósági napot szervez a Magyar Természettudományi Múzeum

Fenntarthatósági forgatag címmel egész napos programra várják a családokat vasárnap a Magyar Természettudományi Múzeum kertjében, ahol élményszerű, interaktív, játékos formában mutatják be a szervezők az újrahasznosítás fontosságát.

A forgatag célja, hogy a gyerekek és felnőttek egyaránt tapasztalati úton szerezzenek ismereteket a fenntarthatóságról, különösképp a természet- és környezetvédelemről, valamint az energetikáról. A forgatagot a Hahó Együttes lemezbemutató koncertje, mesejáték és előadások gazdagítják – olvasható a múzeum közleményében.
A sétányon lehet majd lőni óriás csúzlival a megfelelő szelektív gyűjtőkbe, lesz ötpróba, továbbá víz- és energiatakarékos eszközök bemutatója, villamosenergia-kalkuláció a háztartásban, de a szakértők tartanak előadást a vegyszermentes takarítószerek használatáról és a hulladékkezelés lehetőségeiről is.
Az Ökuka programon rajzolni lehet majd azokra a kartonból készült szelektív hulladékgyűjtőkre, amelyeket a múzeum közönségforgalmi tereiben használnák majd tovább, de lehet tekerni az energiabiciklivel, és alkotni természetes anyagokból például fából, zsákmadzagból, rafiából, dióhéjból, bőrből, különböző termésekből és fűszerekből.
Merkl Ottó délelőtt a Semsey teremben az inváziós rovarokról tart előadást, de lesz minilabirintus, fenntarthatósági ismeretterjesztő társasjáték, és hangszert is lehet majd készíteni hulladékból.

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

De miért Új Kenyér ünnepe?

Minden évben augusztus 20-án csodálatos tűzijáték borítja be hazánk egét, és ünnepel az egész ország. …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: