Otthon / Friss hírek / Óriási nyereség: szárnyal Mészáros médiabirodalma
kép forrása: Internet

Óriási nyereség: szárnyal Mészáros médiabirodalma

Egy évvel korábban még 2,4 milliárdos mínuszt termelt a Mediaworks, most viszont 4,3 milliárd forint a nyereség – írja a hvg.hu.

Óriási nyereséggel zárta 2017-es évet az orbánista oligarcha, Mészáros Lőrinc médiavállalata, a Mediaworks. 4,5 milliárd forint adózás előtti eredményt hozott, ebből maradt az adó befizetése után 4,3 milliárd forint profit. A hvg.hu emlékeztet rá: ez különösen az után nagy eredmény, hogy egy évvel korábban még 2,4 milliárdos mínuszban volt a cég.

A vállalat csökkentette a tartozásait is: 2016-ban még 7 milliárd forint hosszú lejáratú hitelük volt, de mostanra ebből 1,2 milliárdot visszafizettek.

Egy év alatt megduplázódott az árbevétel: a 2016-os 11,3 milliárd forint után már 20,4 milliárd forint jött össze. Nagyot nőtt az „egyéb bevételek” sor is, 154 millióról 1,4 milliárd forintra – számol be a lap.

Nem csoda, ha a cég sokkal több pénzt fizet a dolgozóinak, mint korábban. Egy évvel korábban még csak 2,4 milliárd forint fizetést adtak összesen, ez az összeg 2017-re 4,1 milliárdra nőtt. Ugyanakkor a hvg.hu azt is megjegyzi: ez nem azt jelenti, hogy sokkal többet keresnének az újságírók, a létszám nőtt majdnem a kétszeresére.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: