Otthon / Csurgói hírek / DÉL-SOMOGYBÓL JELENTJÜK: A JOBBIK KÖSZÖNI SZÉPEN, JÓL VAN!

DÉL-SOMOGYBÓL JELENTJÜK: A JOBBIK KÖSZÖNI SZÉPEN, JÓL VAN!

Lakossági fórummal egybekötött kibővített választmányt tartottak Csurgón a somogyi 2-es választókerület jobbikos szervezetei. Megtudtuk, a Barcs, Csurgó, Kadarkút, Nagyatád térségét, tehát mintegy 77 települést felölelő választókerületben 15 szervezete működik a nemzeti néppártnak, amelyikre – külső szemlélő objektív megállapítása szerint is – nem igaz a kormánypárti médiából ömlő kárörvendő károgás, miszerint „oszlik a Jobbik”, „válságban a Jobbik”. Ehelyett a szombati rendezvényen egy nagyon is összetartó, a nemzeti néppárti irányvonal mellett elkötelezett csapat benyomását keltették.

A fórumot a csurgói szervezet új elnöke, Marton Sándor kezdeményezte. Nem mellékes, hogy a korábbi vezető, sok százezer „kalandvágyó” honfitársához hasonlóan külföldi munkával kénytelen megkeresni családja számára a megélhetésre valót. A jobbikos országgyűlési képviselő, Ander Balázs meghívására pedig a Dél-somogyi kisvárosba érkezett Hegedűs Lorántné, az ellenzéki párt új alelnöke, valamint annak férje, a nemzeti radikális körökben nagyon népszerű református lelkész, volt MIÉP-es országgyűlési képviselő is.

Hegedűs Lorántné, a Jobbik alelnöke a csurgói lakossági fórumon egy pénteki sajtóhírre reagálva elmondta, hogy nemcsak az Alaptörvény írott betűjét, hanem alkotmányos alapelveket is sért a Fidesz azon elképzelése, hogy az önkormányzati választásokat fél évvel előrehozzák az EP választásokkal együtt  tartva meg. Ez a látszólagosan egyszerűsítésre törekvő javaslat szerzett jogokat vesz el a hivatalban lévő képviselőktől és polgármesterektől. Kijelentette továbbá, hogy a Jobbik töretlenül támogatja és védi a 3200 magyar helyhatóságot, s számukra meghirdeti az élhető és éltető vidék programját. A Jobbik jővőbeni szerepével kapcsolatban célul jelölte meg a nemzet lelkiismereteként végzett közéleti szolgálat fontosságát: “mindent támogatni, ami a magyarság megmaradását segíti, s mindent ellenezni, ami hátráltatja azt.”

Marton Sándor, a csurgói szervezet vezetője kérdésünkre megerősítette, hogy legfontosabb problémának a településre érkező – a térség többi városához mértem három-négyszeres volumenű – fejlesztési források elégtelen hasznosulását tartja. Noha milliárdok jöttek Csurgóra, de a munkanélküliség így is hatalmas, a fiatalabb generáció elvándorlása pedig katasztrofális méreteket öltött. A tavaszi választási eredmények megalapozott reményt jelentenek ahhoz, hogy az önkormányzati választás után végre a Jobbik csurgói szimpatizánsai is olyan képviselethez jussanak a településen, ami ezeket a problémákat fogja zászlajára tűzni. A helyi közélet hangsúlyos szereplőjévé fog válni a Jobbik, az elkövetkezendő egy év munkája erről kell, hogy szóljon – szögezte le a csurgói szervezet elnöke.

A szókimondásáról, a politikailag korrekt dogmákkal szembeni kérlelhetetlen igazságkeresése miatt a szélsőliberálisok által csak a „gyűlölet papja”-ként aposztrofált Hegedűs Loránt ragyogó szónoklattal kápráztatta el a hallgatóságot. Kemény szavai, pengeéles mondatai nemzetközi összefüggésrendszerbe ágyazva világították meg a mai magyar helyzetet. Most sem fukarkodott az álnemzeti-álkeresztény, korrupt herekaszt ostorozásával, de karakteres véleményt mondott az egyetlen kormányváltó erőként szóba jöhető Jobbik hatalmi érdekeket szolgáló szétbomlasztási kísérletéről is.

Ander Balázs, számokkal bizonyította a néppárti stratégia sikertelenségéről huhogó hazugságok alaptalanságát. Emlékeztetett azokra az időkre, amikor Kaposvártól délre még csak heten merték felvállalni, hogy szervezett keretek között jobbikozzanak. Mára ez a mustármag megerősödött és szívós gyökérzettel rendelkező – a ’14-eshez képest megkétszereződött, mára 15.000 szavazóval bíró – fává terebélyesedett a választókerületben. Az iszonyatos ellenszélben és egyenlőtlen viszonyok között elért 38 százalék feletti eredmény a munka tovább folytatására kötelezi. Csurgón – fejtette ki a képviselő -például két és félszeresére sikerült növelni a támogatók számát, és az ottani 35 százalékos, több mint 900 voksot eredményező támogatottság egyértelmű jelzés arra nézve, hogy van létjogosultsága a jobbikos programnak egy fideszes fellegvárnak tekinthető településen is. Akárcsak az országban, és ezt pontosan ezért tartja veszélyesnek a hatalom. Ezért ad szinte korlátlan teret a Jobbikot szétszakítani próbáló szereplőknek, ezért hergelik féligazságot tartalmazó hazugságokkal a frusztrációra hajlamosakat, azokat, akik inkább a Jobbikot, nem pedig a velejéig igazságtalan médiaviszonyokat és választási rendszert teszik felelőssé a végső soron mégis szomorú eredményekért. Egy biztos, igaza volt Maximusnak, a gladiátornak, amikor az arénában küzdve, ezt kiáltotta társainak: „Mi csak akkor maradhatunk életben, ha együtt maradunk!” Szóval, ne engedjünk a korrupt hatalom megosztási kísérleteinek, ne vágjuk a sarokba az évek hosszú és közös munkájával elért Dél-somogyi eredményeinket! – summázta Ander mondandójának lényegét.

A fórumon természetesen kérdezni és véleményt mondani is lehetett, amivel a hallgatóság soraiból sokan életek is. Ők a vendégek válaszaira, mi pedig az ő benyomásaikra voltunk kíváncsiak. A portálunknak nyilatkozó fiatalembert a kíváncsiság vezette a Jobbik Csurgón tartott lakossági fórumára, mivel a választások után a sajtóban megjelent hírek szerint valami nincs rendben a pártban. Sajnálattal állapította meg, hogy még mindig akadnak olyan emberek, akik személyes ambíciójukat nem képesek alárendelni a közösség akaratának és saját céljaik elérése érdekében a megosztásra játszanak. Ő maga elkötelezett Jobbik-szavazó, de ennek ellenére tárgyilagosan értékelve is az a véleménye, hogy Dél-Somogyban nincs nyoma a kormánypárti médiában orrba-szájba nyomatott, szakadásként beállított megosztottságnak. Ellenben ő is ismer olyan örök elégedetlenkedőt, aki jobban szeret hőbörögni, mint keményen küzdeni, aki inkább terelné vissza a pártot valami politikai homokozóba, ahol a saját indulatait kiélhetné. Az ilyen hobbikuruc szerinte nem meccsre jár, hanem inkább a politikában vezeti le feszültségeit, az viszont messze nem érdekli, hogy az általa preferált stílussal és stratégiával a pártjának esélye sincs kormányra emelkedni. Nekik tökéletes volt a sehová sem vezető, rétegpárti lét, ők azok, akik leghangosabban óbégatnak a néppártosodás, vagy ahogyan gúnyosan hívják, a „cukisodás” miatt. Ha akarnak, menjenek! Jók lesznek Orbánék cirkuszi majmának… – mondta interjúalanyunk.

Másik megkérdezettünk, egy nyugdíjas, de energikus úr hasonlóan vélekedett. Ő furcsának találja, hogy azok, akik elégedetlenkednek a jelenlegi irányvonallal és az alapító okiratban foglaltakhoz kívánnak visszatérni, semmi konkrétummal nem tudnak előállni azzal kapcsolatosan, hogy miben tért el a Jobbik ettől az iránytól. Persze, lehet hangzatos beszédeket tartani – mondja, de ezekben egy a közös: az emberek érzelmeire hatnak és észérveket nem tartalmaznak az országot érintő valós problémák megoldására. Azok akik, most a megosztásra játszanak, tisztában vannak azzal, hogy a kormányváltás valós esélyét nagyban csökkentik és ezzel a jelenlegi hatalom bebetonozását segítik elő. Akik valós változást akarnak elérni azok továbbra is a Jobbikot támogatják, és mint Csurgón láthattam, Dél-Somogy ilyen szempontból egy szilárd bázis! – összegezte véleményét a kialakult helyzetről az idős férfi.

 

 

B.Cs.

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Karóval jöttek: megvertek egy képviselőt Rinyabesenyőn?

Verekedésig fajuló összetűzés robbant ki állítólag önkormányzati képviselők között Rinyabesenyőn. Az egyik képviselő, Orsós György …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: