Otthon / Friss hírek / A Fidesz ismét megpróbálta szétverni a Jobbikot, de megint nem sikerült

A Fidesz ismét megpróbálta szétverni a Jobbikot, de megint nem sikerült

Talán csak a vakok és Toroczkai László követői nem látják tisztán, hogy a Fidesz hosszú ideje mindent igyekszik megtenni annak érdekében, hogy kiiktassa egyedüli riválisát, a Jobbikot. Az MSZP-be már sikeresen beépültek, a szocialisták vergődése régóta a végét járja, a legerősebb ellenzéki pártot azonban megint nem sikerült darabokra szedni.-Írja a zsurpubi.hu

Nem kell nagy logika annak kikövetkeztetéséhez, hogy a Toroczkai-féle „nagynemzetiradikalizmusfelélesztés” kizárólag egyetlen pártnak vált volna hasznára: a Fidesznek. És nem is ez volt az első kísérletük a Jobbik felszalámizására.

Melyik volt az a párt, aki a legtöbb mocskot kapta a kampányban? Melyik pártnak az elnöke volt nációtól kezdve zsidón át, muszlim terrorista és buzi is egyben? Melyik pártra szabták külön a plakáttörvényt? Melyik párt kapta a legmagasabb ÁSZ-bírságot?

A Jobbik a számos gusztustalan hadjárat ellenére is növelni tudta a szavazóbázisát és talán, ha a választás valóban demokratikus körülmények között zajlott volna (az ocsmánysággenerátor által hajtott, adófizetők pénzéből fenntartott habonyi médiabirodalom, és a durva csalások nélkül), akkor egészen más eredmény is születhetett volna.

Nem véletlen, hogy a Fidesz a kétharmad megszerzése ellenére sem tett le arról, hogy a Jobbikot teljesen megsemmisülve lássa. Éppen ezért kellett keresni egy olyan embert, embereket, aki(k) belülről képes(ek) megbontani az egységet. És éppen ezért történtek meg olyan dolgok például, hogy Toroczkai volt az egyetlen, aki nem írta alá azt a nyilatkozatot, ami arról szólt, hogy nem adott ki belső információkat a fideszes sajtónak.

Az Alfahír egy szakértőt is megkérdezett a témában, Kovács János politológus, azelemzoszemevel közéleti blog szerkesztője, az Iránytű Intézet korábbi vezető elemzője rámutatott, hogy Toroczkai Lászlóék egy saját, országos mozgalmat kívánnak létrehozni, ami bizonyosan párttá fejlődik majd. A Jobbik genezisét kívánják újra eljátszani, noha kérdéses, hogy az a társadalmi katarzisélmény, amiről Toroczkai a tisztújító kongresszuson beszélt, ezúttal érezhető-e a levegőben. A szakértő szerint a cél minden bizonnyal a Jobbik szavazótáborának elszipkázása, illetve az elpártolt radikálisok megszólítása.

„Az eddigi megnyilatkozások alapján Toroczkaiék nem a kormánypártokat tekinti fő ellenfélnek, sokkal inkább a Fidesz által felfestett fantomokkal hadakoznának – vagyis ideológiai értelemben inkább természetes szövetségesei a Fidesznek, mintsem kormányváltást akaró szereplők” – fogalmazott Kovács János.

Úgy tűnik azonban, hogy Orbánék erőfeszítései, számításai nem váltak be, sőt próbákozásaik még jót is tehetnek a Jobbiknak. A pártot a megtisztulás még erősebbé és még eltökéltebbé teheti.

 

 

forrás: zsurpubi.hu 

 

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: