Otthon / Friss hírek / DEMETER MÁRTA TOVÁBBRA SEM LEHET LMP TAG
Demeter Márta sajtótájékoztatón 2014-ben Fotó: Nagy Béla / Magyar Nemzet

DEMETER MÁRTA TOVÁBBRA SEM LEHET LMP TAG

Ha megtévesztette volna Önöket, hogy az egykori szocialista képviselőnő aktívan részt vett az LMP kampányában, már a választások előtt csatlakozott a párt frakciójához és a lista hetedik helyéről került be a Parlamentbe, ezért úgy gondolták, hogy Demeter Márta az LMP tagja, akkor most megdöbbenéssel olvashatják, hogy nem. Sőt több LMP-s megvétózta a képviselőnő párttagságát.

24.hu cikke szerint hiába kezdeményezte a korábban az MSZP-ben tíz éven át politizáló Demeter Márta felvételét az LMP-be, több tag megvétózta a kérelmet. Tóth Balázs, a párt kőbányai elnöke szerint az nehezíti a tagfelvételt, hogy a párt alapszabálya annak szellemiségében készült, hogy ne valósulhasson meg pártfoglalási kísérlet. Márpedig Demeter szocialista múltját nem mindenki nézi jó szemmel.

Tóth elmondta, hogy most „egyenként elbeszélgetnek azokkal a tagokkal, akik nemmel szavaztak, és igyekeznek meggyőzni őket arról, hogy Demeter Mártának az LMP-n belül van a helye.”

Demeter jelenleg az LMP-nek pártoló tagja, így jelenleg párttisztségre nem választható, és hivatalosan nem szavazhat belső kérdésekben.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: