Otthon / Friss hírek / Erdélyi egyetemisták fejlesztése nyert az élelmiszer-innovációs verseny magyar fordulóján

Erdélyi egyetemisták fejlesztése nyert az élelmiszer-innovációs verseny magyar fordulóján

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem diákjainak élelmiszeripari fejlesztése nyert az Ecotrophelia élelmiszer-innovációs verseny magyar fordulóján, így ők képviselhetik Magyarországot a nemzetközi döntőn idén október 21-én és 22-én Párizsban – közölte az Agrármarketing Centrum (AMC) kedden az MTI-vel.

Az AMC által szervezett versenyen az erdélyi egyetem diákjai a BrewBun nevű, magas rost és fehérje, illetve alacsony szénhidrát tartalmú zsemle-különlegességgel szerezték meg az első helyet.
A második helyen a mosonmagyaróvári Széchenyi István Egyetem csapata végzett a CandyFitt magas koffein és antioxidáns tartalmú, cukorbetegek által is fogyasztható keménycukorkával, a harmadik helyezést a Szent István Egyetem (SZIE) csapata szerezte meg a fűszeres tortillával.
A közlemény szerint Magyarországon 2013 óta rendezik meg az egyetemi és főiskolai hallgatók számára meghirdetett Ecotrophelia élelmiszer-innovációs versenyt.

 

About hellodelsomogy

Check Also

Handó szerint hazaárulók a bírák, akik ellenzik a kormány tervét

Handó Tünde a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában felidézte, 1949-ben szüntették meg Magyarországon a …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: