Otthon / Friss hírek / Több száz magyar diák szerzett német nyelvű gazdasági diplomát a Corvinus Egyetem és a Passaui Egyetem programjában

Több száz magyar diák szerzett német nyelvű gazdasági diplomát a Corvinus Egyetem és a Passaui Egyetem programjában

 Több mint 550 alapszakos magyar hallgató végzett eddig a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) és a Passaui Egyetem közös, német nyelvű, gazdasági szakembereket képző programjában, amelyben az elmúlt 25 évben különböző kurzusokat elvégzettek száma meghaladja a hatezret – mondta Simon Judit, a program megvalósításáért felelős német nyelvű Gazdálkodástudományi Képzési Központ (DSG) alapító igazgatója az MTI-nek.

A programra évente mintegy 220-250 egyetemi hallgató jelentkezik. A DSG olyan magasan képzett, a német nyelvet a szakmai életben is kamatoztatni tudó jövőbeli munkavállalók képzésére szolgál, akik helyt tudnak állni a nemzetközi vállalatok alkalmazottaiként Németországban és Magyarországon is – tette hozzá.
A program fennállása óta szoros kapcsolatot ápol a gazdaság szereplőivel, elsősorban a német orientációjú vállalatokkal és a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamarával. A cégek számára a DSG-ben végzett kettős mesterdiplomás és alapszakos hallgatók is jelentős munkaerő utánpótlási lehetőséget biztosítanak – emelte ki az alapító igazgató. A programot Németország segíti a DAAD-n, a Német Felsőoktatási Információs Központon keresztül, a támogatás hallgatói ösztöndíjakban, az oktatói mobilitás finanszírozásában, tankönyvek és szakkönyvek biztosításában jelenik meg.
Simon Judit elmondta: a mesterszakos hallgatók részt vehetnek a kettős mesterdiploma programban, ahol mindkét egyetem diákjai 2 félévet a partner egyetemen töltenek, végül a saját intézményükben elért mesterdiploma mellett a partner egyetem diplomáját is megszerezhetik. Ebben a programban évente átlagosan 8-8 magyar és német hallgató vesz részt, a kettős mesterdiplomát eddig összesen 150-en kapták meg.

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Nem sikerült az ügyintézés a takarékban a balatonakarattyai férfinak, ezért elővette a fegyverét és belelőtt a padlóba

Csütörtökön bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy 11 óra körül egy férfi ügyintézési céllal bement egy …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: