Otthon / Friss hírek / “EZER KÖRZETBEN KELL HELYETTESÍTENI, NÉGYSZÁZ ÜRES VÉDŐNŐI ÁLLÁS VAN”
Zalaegerszeg, 2012. június 12. Szekérné Büki Erzsébet védőnő a hathónapos Tálosi Regina fejkerületét méri a kötelező szűrésen a Hegyalja úti tanácsadóban Zalaegerszegen. Az Év Védőnője díj Védőnői tanácsadói közösség kategóriájának díjazottjai, Szekérné Büki Erzsébet és Kulcsárné Mileji Erzsébet zalaegerszegi védőnők lettek. MTI Fotó: Varga György

“EZER KÖRZETBEN KELL HELYETTESÍTENI, NÉGYSZÁZ ÜRES VÉDŐNŐI ÁLLÁS VAN”

A védőnői hivatást mára erkölcsileg megbecsülik, ugyanakkor a szakma várja az anyagi elismerést is – mondta a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke szerdán Budapesten, a védőnők napja alkalmából tartott rendezvényen.

Csordás Ágnes úgy fogalmazott, hogy a védőnői munka átalakulóban van, új feladatok ellátását várják el tőlük, ami jelentősen megnövelte a felelősséget és a munkaterheket. Mindezt tovább nehezíti, hogy már ezer körzetben kell helyettesíteni, és négyszáz üres védőnői állás van – tette hozzá.

A szervezet elnöke azt mondta, a Magyar Örökség és Hungarikum díjas védőnői szolgálat még várja a szakmai elismerés mellett az anyagi megbecsülést is, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy többen válasszák ezt a szakmát vagy ne legyenek pályaelhagyók.

“A helyzet igen kiélezett napjainkban, de bízunk abban, hogy a családok éve a hivatásuk megerősödését is segíteni fogja” – fogalmazott Csordás Ágnes.

Az ünnepségen átadták az év védőnőinek járó díjakat.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: