Otthon / Friss hírek / Mészároshoz kerülhet a TV2
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Mészároshoz kerülhet a TV2

Rövid időn belül jelentős átrendeződések lehetnek a Fideszhez tartozó médiabirodalomban – írja a Népszava a miniszterelnök tágabb környezetéből származó információk alapján. A lap úgy tudja, Orbán Viktor változásokat akar és erre szűk határidőt szabott.

A Népszava információi szerint több ötlet is felmerült a Fidesz-közeli média átalakítására, ezek egyike szerint Mészáros Lőrinc még tovább terjeszkedhetne a médiapiacon is.

Az egyik lehetséges forgatókönyv ugyanis arról szól, hogy a volt felcsúti polgármesterhez kerülhet a jelenleg Andy Vajna érdekeltségébe tartozó TV2 és a két megyei napilap, a Kisalföld és a Délmagyarország. A lap szerint ugyanis Orbán Viktor elégedetlen a TV2 működésével, mivel egyelőre megszorítani sem sikerült az RTL Klubot, ráadásul a milliárdos állami hirdetésekkel kitömött csatorna állítólag drágán működik, az Andy Vajna kezében lévő Bors pedig “nem állt bele eléggé a kampányba”, Vajna állítólag nem akart minden politikai kérést teljesíteni.

Egy másik elképzelés szerint egy-egy cégbe szerveznék át az összes kormányközeli nyomtatott lapot, a rádiócsatornákat és a televíziókat is, hogy átláthatóbb legyen a rendszer működése.

A lap úgy értesült, hogy a Fideszből ajánlatot tettek Simicska Lajosnak a Publimont megvásárolására is, amely a közterületi reklámozásban a francia JCDecaux mellett az egyyetlen jelentős szereplő. Simicska Lajos állítólag hajlik is az eladásra.

 

 

forrás:hvg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: