Otthon / Friss hírek / Megszüntetheti a kormány a nemzeti vagyonkezelőt

Megszüntetheti a kormány a nemzeti vagyonkezelőt

Tiborcz István üzlettársa is távozhat – értesült a HVG.

Megszűnhet jelenlegi formájában a nemzeti vagyonkezelő vállalat – értesült a HVG. A lap cikke szerint távozhat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója, Szivek Norbert is.

Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter kinevezése után gyakorlatilag nem marad értelme, hogy külön szervezeti szintként önálló anyavállalata legyen az állami cégek egy részének. Különösen, hogy ugyan az állam 2010 óta szaporította vagyonát szédületes ütemben, annak működtetése nem akart fialni. Az állami vállalatok egységes irányítását az is neheítette az utóbbi években, hogy olyan erőközpontok alakultak ki, amelyek kikezdhették volna Orbán Viktor monolitikus hatalomgyakorlását – ezért szétbombázta azokat. Ebben az is segíti, hogy Bártfai-Mager Andrea tárcáján keresztül a vállalatok a Miniszterelnöki Kormányiroda alá tartoznak.

Az ügy pikantériája, hogy Szivek nem csak az állami vagyon, de ezzel párhuzamosan Tiborcz István vagyonának  a gyarapításánál is segédkezett – Orbán Viktor vejénél annál több profit keletkezett.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: