Otthon / Friss hírek / Megszüntetheti a kormány a nemzeti vagyonkezelőt

Megszüntetheti a kormány a nemzeti vagyonkezelőt

Tiborcz István üzlettársa is távozhat – értesült a HVG.

Megszűnhet jelenlegi formájában a nemzeti vagyonkezelő vállalat – értesült a HVG. A lap cikke szerint távozhat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója, Szivek Norbert is.

Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter kinevezése után gyakorlatilag nem marad értelme, hogy külön szervezeti szintként önálló anyavállalata legyen az állami cégek egy részének. Különösen, hogy ugyan az állam 2010 óta szaporította vagyonát szédületes ütemben, annak működtetése nem akart fialni. Az állami vállalatok egységes irányítását az is neheítette az utóbbi években, hogy olyan erőközpontok alakultak ki, amelyek kikezdhették volna Orbán Viktor monolitikus hatalomgyakorlását – ezért szétbombázta azokat. Ebben az is segíti, hogy Bártfai-Mager Andrea tárcáján keresztül a vállalatok a Miniszterelnöki Kormányiroda alá tartoznak.

Az ügy pikantériája, hogy Szivek nem csak az állami vagyon, de ezzel párhuzamosan Tiborcz István vagyonának  a gyarapításánál is segédkezett – Orbán Viktor vejénél annál több profit keletkezett.

About hellodelsomogy

Check Also

Miután megerőszakolt egy lovat a férfi, azzal védekezett, hogy az állat rákacsintott

Szerinte ez volt a kanca beleegyezése, a bíróság azonban nem tartotta túl hitelesnek az érvelését. …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: