Otthon / Friss hírek / A Magyar Idők megirigyelte a Figyelő szokását: már ők is listáznak – de valami elképesztő módon

A Magyar Idők megirigyelte a Figyelő szokását: már ők is listáznak – de valami elképesztő módon

Twitter-bejegyzések alapján állt bele a Magyar Idők az Országos Bírói Tanács (OBT) egy tagjába, amiért az a kormánynak nem igazán tetsző dolgokat írogatott ki a közösségi csatornára. De másokat is elővettek.-Írja a hvg.hu 

 

Megírtuk: az újságnak nevezett, kormánypárti Figyelő két alkalommal is listázta a birodalom ellenségeinek kikiáltott személyeket. Előbb Soros György “hadseregéről” közöltek cikket, majd az MTA tudósaiba álltak bele.

De nem csak a Figyelő követ el ilyesmiket, ugyanis már a Magyar Idők nevű, szintén kormányközeli napilap is merített Schmidt Máriáék ötletéből és pénteki írásukban leközölték az Országos Bírói Tanács (OBT) azon tagjainak a nevét, akik a kormánynak nem annyira tetsző dolgokat tesznek. Például arra használják a Twittert, hogy megírják: valami nincs rendben.

A lap először Fatalin Juditot említi cikkében, aki azzal szúrt szemet az újságnak, hogy korábban ő szüntette meg a VII. kerület korábbi MSZP-s polgármestere, a csalással vádolt Hunvald György előzetes letartóztatását, 2016-ban viszont már tagja volt annak a bírói tanácsnak, akik előzetes letartóztatás alá helyeztették Budaházy Györgyöt.

Matusik Tamás, az OBT egy másik tagjával az volt gondjuk, hogy a szaktudását „olyan szervezetek szolgálatába” állította, mint a Magyar Helsinki Bizottság és a Nyílt Társadalom Alapítvány.

Matusik kollégája, Vadász Viktor ennél is sokkal súlyosabb bűnt követett el szerintük: kiírta a Twitterre, hogy valami nem oké Magyarországgal. A cikkben egész pontosan így fogalmaznak róla:

előszeretettel használja a Twittert arra, hogy kormányról és az Országos Bírói Hivatalról (OBH) kritikus bejegyzéseket tegyen közzé, ezzel a bírói függetlenséget és a bírói intézmény méltóságát is  sérthetik, és hazánkat is kedvezőtlen színben tüntetik fel

A listának ezzel nincs vége, név szerint említik Hilbert Editet, valamint Vasvári Csabát is, akik a lap szerint “támadták” Handó Tündét, az OBH elnökét.

Mérce megjegyzi, a bírák vegzálása már csütörtökön elkezdődött a kormányközeli sajtóban. Ekkor is már Vadász Viktort vették elő, akiről azt írták, „látványos kapcsolatot tart fenn a Soros György támogatását élvező Helsinki Bizottság prominenseivel”.

A dolog súlyosságát növeli, hogy Vadász, most kapaszkodjanak, de jó erősen,

be is követte a Twitteren a Helsinki Bizottság vezetőit

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: