Otthon / Friss hírek / Több milliárd forintból erősítik a gátakat a Hármas-Körösön
A kép csak illusztráció

Több milliárd forintból erősítik a gátakat a Hármas-Körösön

 A mértékadó árvízszintnél csaknem egy méterrel magasabbra emelik a Hármas-Körös jobb parti, csaknem öt kilométer hosszú gátját Gyomaendrőd térségében – közölte a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kövizig) szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az uniós és hazai forrásból finanszírozott, több mint hárommilliárd forintba kerülő beruházást az indokolja, hogy a korábbi vizsgálatok szerint a “Tisza-völgyi árvízvédelmi rendszer tartalékai a legtöbb folyószakaszon kimerültek”, és ha nem állítják meg a nagyvízi meder vízszállító képességének csökkenését, akkor az árvízi biztonság jelentős csökkenésével kell számolni.
Az Országos Vízügyi Igazgatóság és a Kövizig konzorciuma által, a Széchenyi 2020 program keretében megvalósítandó beruházásnak 2021. február 28-ig kell elkészülnie.
Az érintett terület Mezőtúr és Gyomaendrőd közigazgatási területén található. A töltésfejlesztés mellett megerősítik az altalajt, újjáépítik a peresi gátőrházat, megújul a telepen a munkáspihenő és a szertár épülete. Több másik gátőrházi bekötőutat is korszerűsítenek, a vízmércéket pedig áthelyezik.

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: