Otthon / Egyéb / Kezdődnek a nyolcaddöntők!

Kezdődnek a nyolcaddöntők!

Véget ért a 2018-as labdarúgó-világbajnokság csoportszakasza, az utolsó négy mérkőzés alapján a G csoportban Belgium végzett az élen Anglia előtt, a H-ban pedig Kolumbia lett az első, Japán pedig a második. Az ázsiaiak a Fair Play-táblázaton elfoglalt jobb helyüknek köszönhették a továbbjutást Szenegállal szemben.

A lengyelek összeszedték magukat az utolsó mérkőzésre, Jan Bednareknek, a Southampton védőjének a góljával legyőzték az eddig veretlen japánokat, így mégsem távoznak pont nélkül. (Korábban ez csak egyszer fordult elő, 1938-ban, amikor a brazilok elleni 6:5-ös vereség után.) 1986 óta először zártak kapott gól nélkül vb-mérkőzést. Ellenben 2002 óta először végeztek az utolsó helyen a csoportjukban. A meccs végén a győztes szomorkodhatott, a vesztes örülhetett, miután türelmetlenül kivárta, hogy véget érjen a párhuzamos mérkőzés.

Azon a játéknap előtt csak a harmadik helyen álló kolumbiaiak 1-0-ra legyőzték a szenegáliakat, s megelőzték riválisukat. Az egyetlen gólt Yerri Mina, a Barcelona hátvédje fejelte. Kolumbia mindössze harmadszor jutott túl a csoportmérkőzéses szakaszon, 1990 és 2014 a korábbi két dátum. Szenegál először veszített mérkőzést a rendes játékidőben vb-történetében, s ezzel kiesett. A mostani oroszországi tornán három válogatott akadt, amelyik annak ellenére kiesett, hogy az első mérkőzése után három ponttal állt, a másik kettő Irán és Szerbia. Ezzel szemben

egyedül a kolumbiaiak jutottak tovább azok közül, akik nulla ponttal álltak az első kör után.

A szenegáliak a vereség ellenére majdnem továbbjutottak, hiszen a pontszám mellett három másik faktorban is azonosan zártak a japánokkal. De kettővel több (6-4) sárga lapot szedtek össze a 270 játékperc alatt a csoportszakaszban – ez döntött, először a vb-k történetében.

A G csoportban a korábban már kiesett két csapat közül a panamaiak szereztek vezetést, de aztán a tunéziaiak fordítottak, s nyertek 2-1-re. Az afrikaiak 13 nyeretlen meccs után nyertek világbajnokságon, ez mindössze a második sikerük, az első 1978 óta. Panama találata öngólból esett, Meriahról pattant a hálóba a labda. Ez volt a világbajnokságok törrténetének ötvenedik öngólja.

A két európai gárda egyaránt tartalékosan, a sztárjait pihentetve lépett pályára. Ebből éppen olyan unalmas első félidő sült ki, mint a francia–dán meccs volt. A belgák a második félidőben Januzaj látványos góljával megszerezték a vezetést, s végül nyertek. Függetlenül attól, hogy így a nehezebb ágra kerültek.

Uruguay és Horvátország mellett Belgium a torna harmadik, még százszázalékos csapata.

A „Vörös Ördögök” a legutóbbi hét vb-csoportmeccsüket megnyerték. Az angolok 1986 óta először maradtak nem 0-0-s vb-meccsen szerzett gól nélkül. A háromoroszlánosok éppen úgy 11-szer kísérleteztek lövéssel, mint Panama ellen – de akkor hat gólig jutottak.

A francia-argentin rangadóval folytatódik szombaton a labdarúgó-világbajnokság.

A nyolcaddöntőkben rögtön a két volt világbajnok közül az egyik búcsúzik, utána pedig a korábbi kétszeres vb-győztes Uruguay az Európa-bajnoki címvédő Portugáliával csap össze.

A nyolcaddöntő programja:

június 30, szombat

Franciaország-Argentína, Kazany 16.00

Uruguay-Portugália, Szocsi 20.00

július 1., vasárnap:

Spanyolország-Oroszország, Moszkva (Luzsnyiki Stadion) 16.00

Horvátország-Dánia, Nyizsnyij Novgorod 20.00

július 2., hétfő:

Brazília-Mexikó, Szamara 16.00

Belgium-Japán, Rosztov 20.00

július 3., kedd.:

Svédország-Svájc, Szentpétervár 16.00

Kolumbia-Anglia, Moszkva (Szpartak Stadion) 20.00

A világbajnokság további programját itt találja.

forrás: infostart

About hellodelsomogy

Check Also

TÖBB MINT SZÁZ ÉVE KÉSZÜLT A VILÁG ELSŐ SZUPERHŐSFILMJE

Ha több évtizeddel ezelőtti szuperhősfilmekre gondolunk, szinte mindenkinek Adam West legendás Batman-sorozata ugrik be – még akkor is, ha …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: