Otthon / A nap étele / A nap étele! Szennai zsebes hús.

A nap étele! Szennai zsebes hús.

forrás: Vidék íze

 

Hozzávalók: 4 személyre

– 80 dkg süldőkaraj
– 60 dkg savanyú káposzta
– 15 dkg gomba
– 12 dkg füstölt szalonna
– 20 dkg zsír
– 1 fej vöröshagyma
– 12 dkg sertésmáj
– 1 dl fehérbor
– 1 tojás
– 
– őrölt bors
– pirospaprika
– 80 dkg burgonya

A szalonnát, a májat, a tisztított gombát meg a vöröshagymát apróra vágjuk és zsíron megpirítjuk. A káposztát, ha nagyon savanyú, bő vízben átmossuk. A húst felszeleteljük, kissé kiveregetjük, a közepére zsebet vágunk. A megpirított tölteléket sóval, borssal fűszerezzük, majd hozzákeverjük a tojást. Betöltjük a húsba, amit hústűvel gondosan összetűzünk. Forró zsírban a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk, majd a borral felengedve puhára pároljuk. Ezután a húsokat kiemeljük, a fűszeres pecsenyelében pedig megpároljuk a savanyú káposztát. Közben a burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk, és zsírban pirosra sütjük. A húst ezzel a kétfajta körettel és a pecsenye levével leöntve tálaljuk.

forrás: Vidék íze.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Sok munkát ad a vihar a megye tűzoltóinak

Csúnyán elverte a jég Kaposvárt és környékét. A viharos időjárás miatt sok a teendője a …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: