Otthon / A nap étele / A nap étele: Hamis Kertész lecsó

A nap étele: Hamis Kertész lecsó

kép forrása: Internet

Csorbits Attila (Ecseny) receptje, aki a Bőszénfán rendezett 2002. évi Zselici Lecsófőző Bajnokság rendezvényen ezen ételével első helyet szerzett.

Hozzávalók (4 személyre): 20 dkg füstölt sonka, zsír, 1,5 kg lecsó paprika színes, 1 kg vöröshagyma, 1 kg paradicsom, őrölt kömény, podravka delikát (só helyett), 2 tubus csípős piros arany, kelkáposzta levél, 1 szál száraz füstölt kolbász, reszelt cukkíni, főzőtök, vegyes borsó – zöldbab – répa, 1 kg csemegekukorica.

Elkészítés: a sonkát vékony csíkokra vágjuk, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a füstölt kolbászt és a vöröshagymát. A színes lecsópaprikát és a kelkáposzta 3-4 levelét hosszúkásra vágjuk és hozzáadjuk a többihez. Beletesszük a paradicsomot, a cukkinit, a tököt, a vegyes mirelitet és a kukoricát. Ügyeljünk arra, hogy a lecsó állaga megmaradjon. Egy jó erős rottyantás után fedővel letakarjuk. Ruhával levesszük a tűzről, majd átpároljuk. Igen mutatós és tartalmas, ropogós hamis lecsó készíthető ezzel a módszerrel.

About hellodelsomogy

Check Also

Nap képe: Segesdi naplemente

Mai nap képét Szilveszter küldte be nekünk! Köszönjük szépen!! 🙂 Ha Önnek is van egy …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: