Otthon / A nap étele / A nap étele: “Borsós káposzta”

A nap étele: “Borsós káposzta”

forrás:Internet

Hozzávalók: 1 füstölt csülök, egy kg sertés lapocka, fél kg szeletelt oldalas, fél liter beáztatott bab, egy kg savanyú káposzta, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 zöldpaprika, só, őrölt fűszerpaprika, 2 evőkanál sertészsír, 1 púpos evőkanál liszt.
Kockákra vágjuk a füstölt csülköt, és a csonttal együtt egy nagy leveses fazékba, hideg vízbe tesszük, majd elkezdjük főzni. Közben a lapockát, és az oldalast is kisebb darabokra vágjuk.
A vöröshagymát felkockázzuk, és egy másik edényben, evőkanálnyi zsírban üvegesre pároljuk. Hozzákeverjük a szintén kis darabokra szeletelt zöldpaprikát, és a lapockát. Őrölt fűszerpaprikával megszórjuk, beletesszük az oldalast, felöntjük félliternyi vízzel, és fedő alatt puhára főzzük.
A leveses fazékban puhuló csülökhöz adjuk a beáztatott babot, és amikor már mindkettő puhára főtt, összeöntjük a rotyogó pörkölttel. Beletesszük a savanyú káposztát, a megtisztított fokhagyma gerezdeket, és ha szükséges, sóval ízesítjük.
A megmaradt zsírban lepirítjuk a lisztet, fűszerpaprikával megszórjuk, vízzel felengedjük, és berántjuk a borsós káposztánkat. Ekkor már csak egyet forralunk rajta, és máris tálalhatjuk.

About hellodelsomogy

Check Also

Nap képe: Segesdi naplemente

Mai nap képét Szilveszter küldte be nekünk! Köszönjük szépen!! 🙂 Ha Önnek is van egy …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: